Γιατί ο εισαγγελέας έβαλε για πρώτη φορά βέτο στην άδεια Κουφοντίνα

Αίσθηση προκάλεσε το «μπλόκο» του εισαγγελέα στο νέο αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα να του χορηγηθεί τετραήμερη άδεια από της φυλακές.

Είναι η πρώτη φορά, από τότε που άρχισαν να χορηγούνται άδειες στον εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, που ένας εισαγγελικός λειτουργός διαφώνησε με τα μέλη του συμβουλίου της φυλακής και αρνήθηκε την παροχή άδειας στον Κουφοντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός αρνήθηκε την παροχή άδειας στον Κουφοντίνα με το σκεπτικό ότι είναι ύποπτος να τελέσει νέα αδικήματα, ενώ στην προσφυγή που άσκησε στο δικαστικό συμβούλιο, αναφέρεται εκτενώς στη βαρύτατη εγκληματική του δράση, αλλά και στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα υπήρξε αμετανόητος.
Μετά το «όχι» του εισαγγελέα των αγροτικών φυλακών Βόλου στον Δημήτρη Κουφοντίνα, μπλοκάροντας έτσι την 7η κατά σειρά αίτηση του για χορήγηση αδείας, τον λόγο έχει το δικαστικό συμβούλιο του Βόλου και η απόφαση αναμένεται να βγει τις επόμενες ημέρες.

Κούρτοβικ: Ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του πελάτη μου

Σύμφωνα με την συνήγορο του, Ιωάννα Κούρτοβικ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας δέχθηκε μία σειρά ερωτήσεων για τις ιδέες και τη δράση του «μετά την ενορχηστρωμένη πολεμική που έχει έχει εξαπολυθεί εναντίον του» όπως είπε.

Η ανακοίνωση της συνηγόρου του, έχει ως εξής:

«Την 19/2/2019 , συζητήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αγροτικής Φυλακής του Βόλου, η αίτηση για την 7η τακτική άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, η οποία έγινε μεν δεκτή από την πλειοψηφία του Συμβουλίου, μειοψήφησε όμως ο Εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος, αποφάσισε (προφανώς υπό την πίεση της ενορχηστρωμένης πολεμικής που έχει εξαπολυθεί εναντίον του κρατούμενου) να διαφοροποιήσει την ψήφο του από αυτήν των 6 προηγούμενων , με επίκληση λόγων που άπτονται του έλεγχου των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων που έχει εκφράσει ο κρατούμενος και με άλλα επιχειρήματα φρονηματικού περιεχομένου.

Η προσφυγή που άσκησε ο εισαγγελικός λειτουργός (βάσει της σχετικής διάταξης του Σωφρονιστικού Κώδικα) συζητήθηκε σήμερα, 21/2/2019 στο Συμβούλιο του Δικαστηρίου του Βόλου που ενεργεί ως Δικαστήριο εκτέλεσης ποινών. Κατά την συζήτηση της αίτησης ο κρατούμενος κλήθηκε να απαντήσει και πάλι σε σειρά ερωτήσεων γύρω από τις ιδέες και τη δράση του. Η απόφαση του Συμβουλίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Ενημερώνουμε ακόμη ότι την προηγούμενη Πέμπτη , ενόψει της ψήφισης της διάταξης του Υπουργείου Δικαιοσύνης , με βάση την οποία θεωρήθηκε ότι θα ισχύσει ευνοϊκότερη επιμέτρηση του χρόνου εργασίας κρατουμένων στους φούρνους των φυλακών, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υπέβαλε αίτηση στην διεύθυνση της φυλακής του Βόλου, όπου κρατείται, για την μεταφορά του σε άλλη θέση εργασίας , προκειμένου να επωφεληθεί οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος της ρύθμισης από την εργασία του στην υπηρεσία των φούρνων. Η κίνηση αυτή έγινε για λόγους αλληλεγγύης προς τους συγκρατούμενούς του και προκειμένου να σταματήσει η ανέξοδη ρητορεία σε βάρος των δικαιωμάτων των κρατουμένων που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία την αποδοχή ενός μοντέλου σωφρονιστικού συστήματος πολύ πιο αυταρχικού».