Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή από τις καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου

Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή μέλη της ΠΟΕΔΗΝ καθώς και προσωπικό καθαριότητας στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για την απόλυση συμβασιούχων συναδέλφων τους από το Δρομοκαΐτειο και τον Αγιο Σάββα.

Διεκδικούν την παράταση των συμβάσεών τους έως το τέλος του χρόνου και παράλληλα την έκδοση ενιαίας προκήρυξης για όλα τα νοσοκομεία. Όπως καταγγέλουν η κυβέρνηση «μας ”πούλησε”, μάταια έως τώρα».

Αντίθετα, υποστηρίζουν, το σχέδιο του υπουργείου είναι να εκδώσει «σπαστές» προκηρύξεις ανά νοσοκομείο, κάτι που σημαίνει χιλιάδες αιτήσεις μέσα σε προεκλογική περίοδο που θα δώσουν ψεύτικες ελπίδες πρόσληψης στο δημόσιο.

«Δεν θα τους περάσει , θα συνεχίσουμε», διαμηνύουν και τονίζουν πως διεκδικούν την εκδίωξη όλων των εργολάβων , τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων και τη μονιμοποίηση συμβασιούχων , που «εργάζονται πάρα πολύ και έχουν κερδίσει τη δουλειά τους».

Όπως σημειώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, συνολικά 7.000 εργαζόμενοι συμβασιούχοι των δημοσίων νοσοκομείων βρίσκονται αντιμέτωποι με τον «εφιάλτη» της ανεργίας μόλις λήξει η σύμβασή τους.

Ειδικότερα, η διαμαρτυρία αφορά σε περίπου 160 συμβασιούχους της καθαριότητας σε Δρομοκαΐτειο και Άγιο Σάββα οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν εκτός εργασίας τον ερχόμενο Ιούλιο.

«Αυτό που ζητάμε είναι η επέκταση της σύμβασής τους μέχρι το τέλος του χρόνου», εξηγεί ο Μιχάλης Γιαννάκος προσθέτοντας πως «οι ”μασκαράδες” της κυβέρνησης τώρα τα έβαλαν με τις καθαρίστριες. Τις χορεύουν ”γαϊτανάκι” για ψηφοθηρικούς λόγους. Η αντιμνημονιακή ευαισθησία τους εξαντλήθηκε στις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που τακτοποιήθηκαν σε άλλες θέσεις του δημοσίου. Οι καθαρίστριες των νοσοκομείων βολοδέρνουν. Δουλεύουν σπαστά ωράρια, εξάωρα, παίρνουν 450 ευρώ τον μήνα και δυστυχώς μετά από πολλές συμβάσεις τώρα απολύονται».

clean3
clean2
clean1