Η ΠΟΕΔΗΝ καταθέτει αγωγή κατά του Πολάκη

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τις δηλώσεις που έκανε σε βάρος των συνδικαλιστών της υγείας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Ο κ. Παύλος Πολάκης αποκάλεσε «τσόλια» τους εκπροσώπους των εργαζομένων, θίγοντας την τιμή και την υπόληψη όχι μόνο συγκεκριμένων συνδικαλιστών όπως οι ίδιοι αναφέρουν αλλά όλων των εργαζομένων που εκπροσωπούν.

«Δεν είναι η πρώτη φορά, που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη εις βάρος του κυρίου Πολάκη και κάτι μας λέει, ότι με τον τρόπο, που αντιμετωπίζει τους θεσμούς ο κύριος Υπουργός δεν θα είναι και η τελευταία» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί με την αγωγή της σε βάρος του κ. Πολάκη να επιδικαστεί το ποσό των 100.000 ευρώ στο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, , στους δε λοιπούς το ποσό των 10.000 ευρώ για την συστηματική προσβολή της προσωπικότητας τους.

«Και επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να πουν με περισσή κακεντρέχεια, ότι «για τα λεφτά γίνονται όλα» θα θέλαμε προκαταβολικά να τους ενημερώσουμε, ότι τα χρήματα, που θα μας επιδικαστούν θα δοθούν με την μορφή δωρεάς στον πολύπαθο χώρο της υγείας, τον οποίο υπηρετούμε εδώ και πολλά χρόνια» λέει ο κ. Γιαννάκος, υπενθυμίζοντας πως ο αναπληρωτής υπουργός τους οφείλει 25.000 ευρώ για τα οποία έχει καταδικασθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο και έχει προσφύγει στο Εφετείο.