Όσα θέλετε να μάθετε πριν αρχίσει ξανά το Game of Thrones

Το περιοδικό Time χαρακτήρισε το Game of Thrones ως την δημοφιλέστερη σειρά του κόσμου, ενώ το BBC News έγραψε ότι το πάθος και η αφοσίωση των οπαδών της δημιούργησε ένα φαινόμενο που δεν συγκρίνεται με οποιαδήποτε άλλο δημοφιλές τηλεοπτικό προϊόν. Είναι όλα αλήθεια. Καμία σειρά εδώ και δεκαετίες δεν έχει δημιουργήσει τόσο μεγάλη συζήτηση ανάμεσα στους τηλεθεατές της.

Και μόνο ότι στο facebook η κοινότητα των οπαδών του Game of Thrones ξεπερνά τα 22.500.000 αποτελεί ένα γεγονός που κανένας δε μπορεί να αγνοήσει. Η δραματική σειρά φαντασίας η οποία βασίζεται στη σειρά βιβλίων Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου άρχισε να προβάλλεται πριν από οκτώ χρόνια, τον Απρίλιο του 2011 και από τον πρώτο κιόλας κύκλο προσέλκυσε εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο.

Στη διάρκεια των ετών έχει αποσπάσει 212 βραβεία από τις 611 υποψηφιότητες που έχει λάβει, ανάμεσα τους και 38 Βραβεία Έμμυ, τα περισσότερα από κάθε άλλη τηλεοπτική σειρά. Γυρίζεται σε εννέα  μέρη του κόσμου και η επιτυχία της οφείλεται  στις ερμηνείες των ηθοποιών, στους πολύπλοκους χαρακτήρες, στην ιστορία και την έκταση της παραγωγής της, αν και κάποιοι έχουν επικρίνει την συχνή χρήση του γυμνού, της σωματικής και σεξουαλικής βίας. Οι πέντε βασικοί πρωταγωνιστές της σειράς αποτελούν τους ποιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς στην ιστορία της τηλεόρασης.

Η σειρά θα ολοκληρωθεί με τον 8ο κύκλο σε έξι επεισόδια και θα αναμένεται να προβληθεί στις 14 Απριλίου του 2019.

Η Francesca Orsi, αντιπρόεδρος του HBO, μίλησε πρόσφατα για τους πάρα πολλούς θανάτους που θα έχει ο τελευταίος κύκλος και έκανε αποκαλύψεις. Η Orsi αναφέρθηκε στο τραπέζι ανάγνωσης των τελευταίων σεναρίων και δήλωσε ότι κανένας από τους ηθοποιούς δεν είχε πάρει νωρίτερα το σενάριο ενώ τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης πολλοί ηθοποιοί έβαλαν τα κλάματα.