Νέo κύμα κακοκαιρίας- Σαββατοκύριακο στα «λευκά» και στην Αττική

Νέο τριήμερο κακοκαιρίας και χιονιά και στην Αττική μετά το… ανοιξιάτικο διάλειμμα. Μεγάλη πτώση θερμοκρασίας, έως και 15 βαθμούς, σύμφωνα με προγνώσεις.

Η νέα κακοκαιρία προβλέπεται για το προσεχές Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα βόρεια προάστια της Αττικής από το Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα.

Tο διήμερο Σάββατο 23/02/2019 – Κυριακή 24/02/2019 πολύ ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης αναμένεται να κατευθυνθούν προς τη χώρα μας δια μέσου της Ουκρανίας και της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα τη κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας (μεγαλύτερη των 10 βαθμών) και τη σημαντική μεταβολή του καιρού.

Για τα βόρεια προάστια της Αττικής η ιστοσελίδα meteo.gr δίνει για την προσεχή Κυριακή μόλις -1 και 0 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η χιονόπτωση στα βόρεια προάστια θα ξεκινήσει το βράδυ του Σαββάτου, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους μηδέν βαθμούς Κελσίου.

Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί την Κυριακή (από τις 8:00 και μετά), ενώ θα ενταθεί τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ.

Το meteo.gr εκτιμά ότι οι χιονοπτώσεις στην Αττική θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, 25 Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί ότι για το ίδιο τριήμερο το Εθνικό Αστεροσκοπείο προβλέπει ότι στο κέντρο της Αθήνας θα ρίχνει χιονόνερο και η χαμηλότερη τιμή της θερμοκρασίας θα είναι οι 2 βαθμοί Κελσίου.