Σπυράκη για ανασχηματισμό: Η κυβέρνηση προσελκύει απελπισμένους – Βολές για Πολάκη

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και ο ανασχηματισμός επιβεβαιώνει την απόλυτη αδυναμία του κ. Τσίπρα να προσελκύσει άλλα πρόσωπα πέρα των απελπισμένων», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Κυβέρνηση αλαζονείας

Η Μαρία Σπυράκη κάλεσε τους Έλληνες να συγκρίνουν την εικόνα μιας κυβέρνησης «με ύφος και ήθος Πολάκη, μια κυβέρνηση αλαζονείας» με τη ΝΔ, καθώς το ερχόμενο Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία. Έμφαση θα δίνεται σε τρεις άξονες: Την πρόληψη, τις υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών και την ειδική μέριμνα για όσους έχουν ανάγκη όπως οι χρόνια πάσχοντες.

Τετ α τετ Μητσοτάκη με την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών

Η εκπρόσωπος της ΝΔ ανακοίνωσε παράλληλα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, υπενθυμίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ζητά μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η σταθερότητα τραπεζικού συστήματος, ενώ αποκάλυψε ότι στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης θα βάλει στο τραπέζι και την επιβράβευση συνεπών δανειοληπτών.

Για το δάνειο του Πολάκη

Η Μαρία Σπυράκη, σε ερώτηση για το δάνειο 100χιλ ευρώ του Παύλου Πολάκη, από την Τράπεζα Αττικής, αναρωτήθηκε πως η διοίκηση της τράπεζας, που ήδη ελέγχεται από τη δικαιοσύνη για άλλες υποθέσεις, έδωσε επιπλέον δάνειο από τη στιγμή που το ακίνητο του αν. υπουργού Υγείας ήταν ήδη υποθηκευμένο. Επίσης αν ο κ. Πολάκης έχει δηλώσει τα διπλάσια και τριπλάσια εισοδήματα που υποστήριξε ότι είχε πριν πολιτευτεί, ενώ τόνισε ότι διεκδίκησε με τη συμπεριφορά του το Νόμπελ απρέπειας, καθώς είναι ο μοναδικός άνθρωπος στην Ελλάδα που συνεχίζει την αντιδικία του με έναν νεκρό.

Για τις Πρέσπες 

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών και τις δηλώσεις του γερμανού υφυπουργού εξωτερικών ότι μελλοντικές κυβερνήσεις των δυο χωρών δεν θα πρέπει να αμφισβητήσουν το περιεχόμενο της σημείωσε ότι, «η ΝΔ εκτιμά πως είναι μια βλαπτική συμφωνία που δημιουργεί τετελεσμένα για τη χώρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι θα ελέγχεται η πορεία της χώρας στην ΕΕ και διατηρεί το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκήσει Βετο». Ανέφερε επίσης ότι η επίσημη ονομασία της γειτονικής χώρας όπως επικυρώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόθυμους βουλευτές είναι Βόρεια Μακεδονία και χαρακτήρισε ήσσονος σημασίας τη συζήτηση για τις πινακίδες, με αφορμή τις δηλώσεις Τζιτζικώστα , καθώς προσδιορίζουν χιλιομετρικές αποστάσεις ανάμεσα σε πόλεις.