ΠΑΤΡΑ: Αναπτυξιακά ζητήματα της πόλης ανοίγει η παράταξη του Γ. Ρώρου – Σήμερα, το παραλιακό μέτωπο

«Ατζέντα» με μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της πόλης ανοίγει η «Ωρα Πατρών» η νέα δημοτική παράταξη με επικεφαλής της τον Γιώργο Ρώρο, πρόεδρο του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας. Πρώτο θέμα, σε ανοικτή συζήτηση αυτή τη Δευτέρα το απόγευμα (6:30) στο ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος, θα είναι το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας με θέμα της εκδήλωσης «άλλη θάλασσα, άλλη πόλη».
«Η δημοτική αρχή ξεκίνησε τις δικές της διαδικασίες με τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Ο δικός μας ρόλος, ως νέα παράταξη στα δημοτικά ζητήματα, είναι να συμβάλουμε, χωρίς να οριοθετήσουμε το διάλογο στα διαδικαστικά. Με σχέδιο και πρόγραμμα για ανοικτή πρόσβαση των Πατρινών στην παραλιακή ζώνη και για δουλειές για τους νέους» ανέφερε χθες ο κ. Ρώρος σε συζήτηση χθες με τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων στο καφέ «Γέφυρες», στο κέντρο της Πάτρας.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι Νίκος Μπελαβίλας, καθηγητής ΕΜΠ και πρόεδρος του φορέα «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ», ο Παναγιώτης Πάγκαλος, Αρχιτέκτων, μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλης Παππάς και βέβαια ο κ. Ρώρος.
Θέλουμε ένα διεθνή διαγωνισμό αξιοποίησης του θαλάσσιου μετώπου, με ήπιου χαρακτήρα διαμορφώσεις που θα διευκολύνουν τους Πατρινούς αλλά και πιο ειδικές προτάσεις που θα φέρουν κόσμο και δουλειές, όπως η αξιοποίηση της Μαρίνας, η σύνδεση με το εμπορικό λιμάνι στο μέλλον και σύνδεση επίσης με την ιστορία του χώρου όπου άνθισε το εμπόριο στην Πάτρα”.
Ο κ. Ρώρος εστίασε ήδη  την κριτική του στον Δήμο για την αξιοποίηση του Πλατανοδάσους στον Καστελλόκαμπο και το θέμα με το Ανατολικό Πάρκο στο Ριγανόκαμπο. «Για το Πλατανοδάσος, αφού έγινε η παραχώρηση, εντός διμήνου θα έπρεπε να γίνει διαβούλευση με τους φορείς και άμεσα να πάει σε διεθνή διαγωνισμό» επεσήμανε. Για το Ανατολικό Πάρκο ο κ. Ρώρος σχολίασε ότι η συζήτηση ξεκίνησε πάλι, μετά από πίεση κατοίκων και συλλόγων στο Διαμέρισμα.
Η «Ωρα Πατρών» ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει από εδώ και πέρα σειρά από θεματικές ημερίδες για μια σειρά ζητήματα.
Η παράταξη ακολουθεί διαφορετική γραμμή από αντιπάλους της σε επίπεδο ονοματολογίας. Μετά τις πρώτες 200 υπογραφές στήριξης που δόθηκαν με τη διακήρυξη του συνδυασμού, ακολουθούν άμεσα άλλα 150 ονόματα υποστηρικτών και υποψήφιων. Μετά τον β’ κύκλο των υπογραφών, στις αρχές Μάρτη, θα ανακοινωθεί ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου.