Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο, με χιόνι στην Αττική -Δείτε τους χάρτες

Η νέα κακοκαιρία μπορεί να βρίσκεται προ των πυλών. Μπορεί ο καιρός πρόσκαιρα από σήμερα να παρουσιάζει βελτίωση, με τον ήλιο να εμφανίζεται ξανά και τη θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο, ωστόσο, από το Σάββατο ο χειμώνας θα επιστρέψει και μάλιστα δριμύτερος.

Αυτό μαρτυρούν τα γραφήματα της ΕΜΥ για το Σάββατο που δείχνουν χιόνι ακόμη και στην Αττική. Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να είναι μακρό.

Η πρόγνωση του καιρού για αύριο, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο:

  • Τρίτη 19-02-2019

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

  • Τετάρτη 20-02-2019

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

  • Πέμπτη 21-02-2019

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

  • Παρασκευή 22-02-2019

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές που τη νύχτα στα ανατολικά θα ενταθούν. Λίγα χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

  • Σάββατο 23-02-2019

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά άλλα και σε περιοχές της ηπειρωτικής χωράς με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πιθανόν στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση.