(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Τιμητική εκδήλωση για τον σπουδαίο ζωγράφο Γρηγόρη Παπαθεοδώρου

????????????????????????????????????

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (χθες 17/2/19) στο φουαγιέ της Δημοτικής Πινακοθήκης Πατρών, η τιμητική εκδήλωση του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων, για τον σπουδαίο Πατρινό ζωγράφο Γρηγόρη Παπαθεοδώρου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, απένειμε στον 92χρονο εικαστικό καλλιτέχνη τιμητική πλακέτα. Ο κ. Πελετίδης στο σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε το ήθος του Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, ο οποίος όπως τόνισε, «πρέπει και μπορεί να εμπνεύσει τις νέες γενιές των καλλιτεχνών». Παράλληλα ο Δήμαρχος Πατρέων ευχαρίστησε τον ζωγράφο για τη μεγάλη προσφορά του στον πολιτισμό της Πάτρας και τη χώρας .

Ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου από την πλευρά του, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την βράβευσή του.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η αρχιτέκτων Χριστίνα Κλωνιζάκη μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού. Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Τάκης Πετρόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε, ότι «Ο Γρηγόρης Παπαθεοδώρου ήταν πρωτοπόρος γιατί εισήγαγε νέες φόρμες, που φάνταζαν αρχικά παράδοξες, αλλά άνοιξαν τελικά νέους εκφραστικούς δρόμους, για να εξελίξουν τη ζωγραφική σαν εικαστική τέχνη». Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, ανακοίνωσε την πραγματοποίηση αναδρομικής έκθεσης έργων του καλλιτέχνη στη Δημοτική Πινακοθήκη, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τον 92χρονο εικαστικό καλλιτέχνη η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Προγραμματισμού Βασίλης Θωμόπουλος , η πρώην Αντιδήμαρχος και δημοτική σύμβουλος Βίβιαν Σαμούρη και πλήθος κόσμου από το χώρο των τεχνών και των γραμμάτων.