Θα μπει τέλος στις αδικίες σε βάρος των αγροτών της Αχαΐας

Η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Αχαΐας και όλης της χώρας και η βαθμιαία ενίσχυση του εισοδήματος τους είναι πολιτική προτεραιότητα για την Νέα Δημοκρατία και αναγκαία συνθήκη ώστε ο πρωτογενής τομέας να σταθεί στα πόδια του και να γίνει ξανά ανταγωνιστικός και μοχλός ανάπτυξης.
Αυτό επεσήμανε η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε συναντήσεις που είχε στην Κάτω Αχαΐα, το μεσημέρι της Κυριακής, με παραγωγούς της περιοχής.
«Οι αδικίες σε βάρος του Έλληνα αγρότη και κτηνοτρόφου, η δίκαιη ανταμοιβή των κόπων του και η αποκατάσταση όρων φορολογικής δικαιοσύνης είναι στόχος πρώτης γραμμής για την Νέα Δημοκρατία», είπε η κ. Τραχήλη, προσθέτοντας ότι η «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη έτοιμο ένα επεξεργασμένο σχέδιο στήριξης της αγροτικής οικονομίας που ξεκινά απ’ την ανασύσταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ως πραγματικού βραχίονα διαλόγου και συνεργασίας με τον αγρότη και κτηνοτρόφο και φτάνει ως την μείωση των συντελεστών για τα αγροτικά εφόδια και τις ζωοτροφές και την υποστήριξη της ορεινής κτηνοτροφίας».
Στην κ. Τραχήλη τέθηκε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα της αργοπορίας στην καταβολή αποζημιώσεων.
«Το σημερινό καθεστώς είναι δυσκίνητο, κάτι που από πρώτο χέρι γνωρίζουν οι παραγωγοί στην Δυτική Αχαΐα. Η Νέα Δημοκρατία δεν λέει λόγια. Έχει δεσμευτεί για απλοποίηση όλων των διαδικασιών και προώθηση ενός νέου μοντέλου στην κάλυψη των ζημιών ώστε ο παραγωγός να αποζημιώνεται όταν ο ίδιος το έχει ανάγκη και όχι όποτε η γραφειοκρατία το επιτρέπει», υπογράμμισε η κ. Τραχήλη.