Τέσσερις αγνοούμενοι στον Γεροπόταμο Κρήτης – Μεγάλη η επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Σε εξέλιξη βρισκεται από τη μια τα ξημερώματα, μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ, για τον εντοπισμό τεσσάρων αγνοουμένων που επέβαιναν σε αυτοκινήτου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο Γεροπόταμο, στην περιοχή της Μεσαράς στην Κρήτη.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ συνδράμουν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Εκτός από σκάφος της ΕΜΑΚ, χρησιμοποιείται και το drone της υπηρεσίας, καθώς το σημείο είναι δύσβατο.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Φαιστού τόνισε ότι οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έχουν ανεβάσει πολύ την στάθμη του ποταμού.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ του Σαββάτου καταγράφηκε ακόμα ένα περιστατικό παράσυρσης οχήματος από ορμητικά νερά στην περιοχή των Κάτω Γουβών Χερσονήσου. Οκτώ πυροσβέστες έσπευσαν στην περιοχή με δύο οχήματα και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν μια γυναίκα 31 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε το περασμένο 24ωρο στην Κρήτη 20 κλήσεις για άντλησεις υδάτων από κατοικίες, κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και έλαβε μέρος με 6 συνεργεία και 15 άτομα πραγματοποιώντας 16 αντλήσεις υδάτων, 3 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικείμενου.