ΠΑΤΡΑ: Η Έρση Σωτηροπούλου παρουσιάζει, σήμερα, το νέο της βιβλίο “Άνθρωπος στη θάλασσα”

Το βιβλιοπωλείο Discover, οι εκδόσεις Πατάκη και η Εταιρεία Κοινωνικής δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Έρσης Σωτηροπούλου με τίτλο <<Άνθρωπος στη θάλασσα>>.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στις 20:00, στο χώρο του βιβλιοπωλείου, πεζόδρομος Βούρβαχη 3 στην Πάτρα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Σωκράτης Σκαρτσής, συγγραφέας και ομότιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών
Πάνος Αλεξόπουλος, επ. καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η Κρίστυ Κουνινιώτη, πολιτιστική συντάκτρια της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Περίληψη βιβλίου
Ο πρώτος που θα το αντιληφθεί φωνάζει: Άνθρωπος στη θάλασσα. Tον παρακολουθεί διαρκώς και δεν τον αφήνει ούτε στιγµή από τα µάτια του δείχνοντας πάντα µε το χέρι προς την κατεύθυνση του ναυαγού…….

Λίγα λόγια για την Έρση Σωτηροπούλου
Η Έρση Σωτηροπούλου (γεν. 1953 στην Πάτρα) είναι Ελληνίδα συγγραφέας.
Σπούδασε φιλοσοφία και πολιτιστική ανθρωπολογία στη Φλωρεντία. Η πρώτη της εμφάνιση στα γράμματα έγινε με την ποιητική συλλογή «Μήλος+Θάνατος+…+…» (1980).
Το βιβλίο της Ζιγκ-ζαγκ στις νεραντζιές βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2000 και με το Βραβείο Μυθιστορήματος του περιοδικού Διαβάζω.
Επίσης, το 2011 το μυθιστόρημά της Εύα τιμήθηκε με το βραβείο του Ιδρύματος Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών, ενώ η συλλογή διηγημάτων της Να νιώθεις μπλε, να ντύνεσαι κόκκινα απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος 2012.
Το 2017 κέρδισε το Βραβείο «Μεσόγειος» (Prix Mediterranee) για το βιβλίο της Τι μένει από τη νύχτα.