ΑΧΑΪΑ: H γιατρός Θεοδώρα Μπίτα στο πλευρό της υπ. δημάρχου Βασιλικής Ψυχράμη

Η καταξιωμένη ιατρός, μητέρα και σύζυγος Θεόδωρα Μπίτα – Καραμάνου με ανακοίνωσή της τάσσεται στο πλευρό της υποψήφιας Δημάρχου Αιγιάλειας κ. Βασιλικής Ψυχράμη «για μια Αιγιάλεια που θα σέβεται τον πολίτη και θα ελκύει τον φιλοξενούμενο». Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Αγαπητοί συμπολίτες,

Με αίσθημα ευθύνης απέναντί σας, αποφάσισα να συμμετάσχω στις τοπικές, αυτοδιοικητικές εκλογές, ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, στο πλευρό της Βασιλικής Ψυχράμη.

Η αγωνία μου για τον τόπο μας, αλλά και η δική σας παρότρυνση, που είδατε στο πρόσωπό μου έναν άνθρωπο Αιγιολάτρη, με νέες ιδέες και αγάπη για την πόλη μας, έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή. Ζούμε σε έναν πανέμορφο, ευλογημένο τόπο, αλλά ταυτόχρονα παραμελημένο που σίγουρα αξίζει καλύτερης τύχης. Δεν υπάρχουν λοιπόν περιθώρια για καθυστερήσεις. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και όλα αυτά που μας πληγώνουν και να μετατρέψουμε την Αιγιάλεια σε έναν ευρωπαϊκό, σύγχρονο προορισμό που να σέβεται τον πολίτη και να ελκύει τον φιλοξενούμενο.

Η υποψήφια Δήμαρχος Βασιλική Ψυχράμη με την ήδη πετυχημένη πορεία της στην τοπική αυτοδιοίκηση, τη δυναμική της και την εργατικότητά της, μου εμπνέει εμπιστοσύνη.

Εύχομαι, η κάλπη να αναδείξει άξιους συμπολίτες με ήθος, όραμα και ανιδιοτελή αγάπη για την Αιγιάλεια.

Με εκτίμηση,

Θεοδώρα Ν. Μπίτα

Βιογραφικό: Η Θεοδώρα Ν. Μπίτα είναι Ιατρός – Νεφρολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και εκεί ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της, την ειδίκευσή της, τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές της. Έχει εργασθεί ως Επικουρική Επιμελήτρια Νεφρολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και έχει λάβει μέρος σε πολλές μεταμοσχεύσεις νεφρού, ενώ εργασίες της με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών έχουν βραβευθεί σε πανελλήνια και πανευρωπαϊκά συνέδρια. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Αίγιο, ως ελεύθερος επαγγελματίας, αλλά και ως Διευθύντρια – επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης «Φιλοξένια». Είναι γέννημα – θρέμμα Αιγίου, κόρη του παιδιάτρου Νικολάου Μπίτα και της δασκάλας Φωτεινής Προδρομάκη. Είναι πολύτεκνη, μητέρα 4 παιδιών και σύζυγος του φιλολόγου Χρήστου Καραμάνου. Διετέλεσε, για πολλά χρόνια, μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Φιλαρμονικής Αιγίου, της Χορωδίας Αιγίου «1933» και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα περιοδικά, άρθρα επιστημονικού, αλλά και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Μιλάει 3 ξένες γλώσσες.