ΠΑΤΡΑ: Χωρίς παιδονευρολόγο το τελευταίο δίμηνο το Καραμανδάνειο – Στην Αθήνα τα περιστατικά

Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα ταλανίζει το τελευταίο διάστημα το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδος. Στο Καραμανδάνειο εδώ και δύο μήνες δεν υπάρχει παιδονευρολόγος! Πρόκειται για μια ειδικότητα γιατρού, απαραίτητη με , αλλά δεν υφίσταται ούτε στο παιδιατρικό τμήμα του ΠΓΝΠ. Ο παιδονευρολόγος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου έχει αποχωρήσει εδώ και μια πενταετία για το εξωτερικό, ενώ του Καραμανδανείου συνταξιοδοτήθηκε!

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ο άνθρωπος που θα αντικαταστήσει τον παιδονευρολόγο του Καραμανδανείου έχει βρεθεί μετά από σχετικό διαγωνισμό αλλά δεν έχει τοποθετηθεί στην θέση του λόγω γραφειοκρατίας που σχετίζεται με τη δημοσίευση του ΦΕΚ.

Οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα , καλούν την 6η ΥΠΕ να ασκήσει πιέσεις στο υπουργείο Υγείας , ώστε να τοποθετηθεί σύντομα ο γιατρός στη θέση του. Όλο αυτό το διάστημα τα περιστατικά, τα οποία είναι δεκάδες (απ όλη τη Δυτ. Ελλάδα) παραπέμπονται στην Αθήνα.

Αξίζει να αναφερθεί , πως και όταν εργαζόταν ο παιδονευρολόγος στο νοσοκομείο , η λίστα αναμονής για ραντεβού ήταν τεράστια. Χρειάζοταν τουλάχιστον ένα δίμηνο , για να καταφέρει κανείς να τον επισκεφθει . Καταλαβαίνει κανείς την αγωνία των γονιών , όταν θα πρεπε να περιμένουν τόσο μεγάλο διάστημα για να μάθουν για την υγεία των παιδιών τους . Γι αυτό κρίνεται επιτακτική η ανάγκη να δρομολογηθοούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη , κι άλλου γιατρού της ίδιας ειδικότητας είτε στο Καραμανδάνειο , είτε στο ΠΓΝΠ.