O Ρίτσαρντ Μπράνσον οργανώνει συναυλία για τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της Βενεζουέλας

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον σχεδιάζει μια συναυλία στην Κολομβία για να ενημερώσει την παγκόσμια κοινή γνώμη σχετικά με την κρίση στη Βενεζουέλα και για να συγκεντρωθούν χρήματα για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό και ο γνωστός πολιτικός της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λόπες ζήτησαν από τον Μπράνσον να διοργανώσει τη συναυλία, σύμφωνα με βίντεο που ανήρτησε ο δισεκατομμυριούχος χθες Πέμπτη στο Διαδίκτυο.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στη μεθοριακή πόλη Κουκουτά της Κολομβίας, όπου έχει συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια για τη Βενεζουέλα, την είσοδο της οποίας στη χώρα εμποδίζει ο στρατός.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Γκουαϊδό είχε δηλώσει ότι η ανθρωπιστική βοήθεια θα εισέλθει στη Βενεζουέλα στις 23 Φεβρουαρίου.

«Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε 100 εκατομμύρια δολάρια σε 60 ημέρες και να ανοίξουμε ξανά τα σύνορα της Βενεζουέλας ώστε επιτέλους η ανθρωπιστική βοήθεια να μπορέσει να φτάσει σε αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη», τόνισε ο Μπράνσον στο βίντεο.

«Με τη συμμετοχή πολλών διεθνών και τοπικών καλλιτεχνών, η συναυλία θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του Διαδικτύου σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Virgin.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ