ΠΑΤΡΑ: Θετικά μηνύματα για την οικονομία βλέπει ο Στ.Πιτσιόρλας – Ο αν. υπουργός Ανάπτυξης για τη βιομηχανική πολιτική

Στην Πάτρα βρέθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας, για να μιλήσει για τη νέα βιομηχανική πολιτική, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στον πολυχώρο Royal, από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «European Industry Week 2019».
Σε δηλώσεις πριν από τη εκδήλωση ο αν. Υπουργός Οικονομίας, δήλωσε τα εξής: «Είμαστε σε μια ενδιαφέρουσα και κρίσιμη στιγμή για την Ευρωπαϊκή και κατ’ επέκταση την Ελληνική Βιομηχανία. Το 2019 θα ληφθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η Ευρώπη προκειμένου να αντέξει τον ανταγωνισμό στο διεθνές εμπόριο με τις ΗΠΑ, την Κίνα, την Ινδία και τις αναδυόμενες οικονομίες. Προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις η Ευρωπαϊκή Βιομηχανία θα πρέπει θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην στρατηγική της. Πολλά πρέπει να κάνουμε και στην Ελλάδα. Τώρα βγήκαμε από τα μνημόνια, τώρα αρχίζει να παίρνει μπροστά η οικονομία μας. Ομως, είμαστε σ΄έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία και πρέπει να διαμορφώσουμε και τη νέα στρατηγική για να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις πολύ μεγάλες προκλήσεις.
Τα δείγματα που έχουμε από την πορεία της οικονομίας και ιδιαίτερα από την μεταποίηση είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Τα τελευταία τρία χρόνια έχουμε συνεχή άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής και κυρίως των εξαγωγών των βιομηχανικών προϊόντων. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Αλλάζει το μοντέλο της οικονομίας μας προς τη σωστή κατεύθυνση, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ελληνες επιχειρηματίες συνειδητοποίησαν το πρόβλημα και στο γεγονός ότι κράτος και οι ιδιώτες επενδύουν περισσότερο από ότι μέχρι σήμερα στην έρευνα και στην καινοτομία”.