Κύπελλο μπάσκετ: Η αποχώρηση ήταν μόνο η αρχή, λένε στον Ολυμπιακό – Ψάχνονταν να φύγουν, λένε στον Παναθηναϊκό

Η απόφαση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος μπορεί να προκάλεσε έκπληξη, αλλά ήταν μια εξέλιξη που πολλοί περίμεναν πως αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλά… μαζεμένα στην ΕΟΚ και την ΚΕΔ και παρότι τους τελευταίους μήνες απείχαν από τις κληρώσεις και έμοιαζαν να μην ασχολούνται με όσα γίνονται στην ομοσπονδία, η δυσαρέσκειά τους ήταν δεδομένη. Ο ορισμός των Αναστόπουλου, Παναγιώτου και Μάνου στον ημιτελικό θεώρησαν στον Ολυμπιακό πως ήταν ξεκάθαρο μήνυμα από την πλευρά της ΚΕΔ και πιστεύουν πως δικαιώθηκαν με τα σφυρίγματα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο ΟΑΚΑ.

osfp-misi3

Πρακτικά η απόφαση για αποχώρηση στο ημίχρονο είχε ληφθεί πολύ πριν την ανάπαυλα του αγώνα, μετά τα σφυρίγματα στις αρχές των δύο πρώτων δεκαλέπτων, και απλώς οριστικοποιήθηκε όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Ευθύς εξ αρχής από πλευράς Ολυμπιακού λεγόταν πως δεν λογαριάζουν σε συνέπειες για αυτή τους την απόφαση. Είναι δεδομένο πως θα υπάρξει τιμωρία (αφαίρεση από έναν ως έξι βαθμούς, ανάλογα αν δικαστούν οι Πειραιώτες με βάση το δίκαιο του ΕΣΑΚΕ ή με αυτό της ΕΟΚ, κάτι που είναι στην ευχέρεια του δικαστή), καθώς πέρα από τον ημιτελικό που χάνεται θα υπάρξει και αφαίρεση βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, ωστόσο η διοίκηση της ΚΑΕ πήρε μια συνειδητή απόφαση και τη στηρίζει μέχρι τέλους. Ακόμη κι αν αυτό στοιχίσει την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο ή και τον ρίξει ακόμη χαμηλότερα στην κατάταξη…

Ενδιαφέρον έχει ποια στάση θα κρατήσει ο Ολυμπιακός στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Αν δηλαδή θα έχει ανάλογη αντίδραση στα προσεχή εγχώρια ματς, ειδικά στα play offs ή και στους τελικούς. Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως αν οι «ερυθρόλευκοι» επιλέξουν να αποχωρήσουν ξανά ή να μην κατέβουν σε κάποιον αγώνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τότε θα κριθούν υπότροποι και ο κανονισμός της ΕΟΚ προβλέπει πως θα διαγραφούν για έναν χρόνο από τις εθνικές κατηγορίες, δηλαδή θα… εξαφανιστούν από τις εγχώριες διοργανώσεις για έναν χρόνο.

Πάντως στον Ολυμπιακό καθιστούν σαφές πως αυτή η αντίδραση θα είναι μόνο η αρχή. Είναι αποφασισμένοι να πάνε στα άκρα και θεωρούν πως σε αυτή τους τη στάση έχουν και τη στήριξη του κόσμου, που εκφράστηκε χθες βράδυ στο ΣΕΦ με την παρουσία πάνω από 1.000 οπαδών κατά την επιστροφή της αποστολής από το ΟΑΚΑ.

Δεν μας ευνόησαν οι διαιτητές

osfp-misi2

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αναζήτηση… αντιπερισπασμού από τα εσωτερικά προβλήματα που ήρθαν στην επιφάνεια εσχάτως μιλούν στον Παναθηναϊκό αποδίδοντας εκεί την αποχώρηση του Ολυμπιακού από τον χθεσινό ημιτελικό.

Οι «πράσινοι» θεωρούν πως η ανωτερότητά τους στο παρκέ ήταν πασιφανής και δεν οφείλεται σε καμία διαιτητική εύνοια, ενώ ισχυρίζονται πως η απόφαση για αποχώρηση από τους «ερυθρόλευκους» είχε ληφθεί πολύ πριν τον αγώνα και απλώς έψαχναν μια αφορμή για να το κάνουν. Επικαλούνται, δε, διαιτησίες στο πρόσφατο παρελθόν στο ΣΕΦ, που όμως δεν οδήγησαν σε αντίστοιχη απόφαση από τους ίδιους που συνέχισαν να αγωνίζονται ακόμη κι αν θεωρούσαν πως αδικούνταν.

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως η διοίκηση των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση σε μια προσπάθεια αντιπερισπασμού μετά τις αποκαλύψεις για προβλήματα στις πληρωμές και με τα διαρροή ηχογραφημένης συνομιλίας του Γιώργου Πρίντεζη που ήρθε μέσα από την ομάδα.

Πλέον στον Παναθηναϊκό περιμένουν από τα αρμόδια όργανα να επιβάλουν στον Ολυμπιακό τις ποινές που προβλέπονται, με αφαίρεση από έναν ως έξι βαθμούς από τη βαθμολογία του τρέχοντος πρωταθλήματος. Και φυσικά εφόσον οι «ερυθρόλευκοι» επιλέξουν να μην κατέβουν ή να αποχωρήσουν ξανά από κάποιον αγώνα να αποβληθούν από τα εθνικά πρωταθλήματα για έναν χρόνο ως υπότροποι (όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της ΕΟΚ).

Χρήστος Σταυρόπουλος: «Η Πολιτεία να καθαρίσει τη βρωμιά» 
Ο Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός Χρήστος Σταυρόπουλος μίλησε για την απόφαση της ομάδας να μην συνεχίσει στον ημιτελικό του Κυπέλλου και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει τέλος στην κωμωδία.

«Αυτή είναι η απόφαση της διοίκησης. Τα έχουμε πει, κάναμε προσπάθειες αλλά αηδιάσαμε. Έχουμε αηδιάσει. Έπρεπε να φύγουμε και πιο πριν στο παιχνίδι. Αλλά τέλος. Πρέπει να δώσουμε τέλος στην κωμωδία. Πρέπει η πολιτεία να πάρει τα μέτρα της για να καθαρίσει η βρωμιά», ανέφερε αρχικά ο γενικός διευθυντής των «ερυθρόλευκων», προτού σχολιάσει την δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπολου, λέγοντας: «Μάλλον αυτό εύχεται, να φύγουν οι Αγγελόπουλοι».

Γιαννακόπουλος: Άφησε στρινγκ στον πάγκο του Ολυμπιακού – Επίθεση στους Αγγελόπουλους 
Μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να μην αγωνιστεί στο β’ ημίχρονο, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με δηλώσεις του εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ενώ άφησε ένα κόκκινο στρινγκ στον πάγκο των ερυθρόλευκων! «Όλα αυτά που γίνονται είναι μεθοδευμένα. Έχουν απλήρωτους παίκτες. Έχουν ρίξει λευκή πετσέτα. Οι Αγγελόπουλοι θέλουν να φύγουν από τον Ολυμπιακό. Αυτά τα πράγματα είναι απαράδεκτα. Και εμείς έχουμε χάσει αλλά δεν φεύγουμε από το γήπεδο», ανέφερε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, όταν ρωτήθηκε για την απόφαση του Ολυμπιακού να μην κατέβει να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο.

Λίγο αργότερα ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός κατευθύνθηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού όπου άφησε ένα κόκκινο στρινγκ!

basket4
basket3
basket2
basket1