Του επέβαλαν να διαβάσει τη βιογραφία του Ερντογάν γιατί… μιλούσε άσχημα γι’ αυτόν σε καφενείο!

Eνας 75χρονος Τουρκος, ο Αλί Σαχίν είχε την αφελή έμπνευση να εκφραστεί δημόσια κατά του προέδρου Ερντογάν σε ένα καφενείο του Μάλτεπε που βρισκόταν, στην ασιατική πλευρά της Πόλης.

Οπως είναι γνωστό οι καλοθελητές περισσεύουν και έτσι ο Σαχίν βρέθηκε στο δικαστήριο, καθώς μίλησε άσχημα κατά του απόλυτου άρχοντα της Τουρκίας…

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, να διαβάσει τη βιογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να εμφανιστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου για να εξεταστεί και να αφηγηθεί περιληπτικά τη ζωή του!..

Η βιογραφία του “σουλτάνου”, έχει τον τίτλο «Η Γέννηση ενός Ηγέτη». Σαν να μη φτάνει όμως αυτό, το δικαστήριο επέβαλε στν 75χρονο, ότι θα πρέπει να διαβάσει συνολικά 24 βιβλία, τα οποία με τον Α ή τον Β τρόπο έχουν σχέση ή αναφέτουν τον Τούρκο Πρόεδρο, το Ισλάμ, καθώς επίσης και την ιστορία της Τουρκίας. Μέσα σε αυτά είναι και δύο βιβλία για το αποτυχημένο πραξικόπημα πριν από δύο χρόνια.
Ο ίδιος ο Σαχίν πάντως αρνείται ότι συκοφάντησε τον Ερντογάν και υποστηρίζει ότι τον «κάρφωσε» στην αστυνομία ένας άλλος άνδρας που βρισκόταν μαζί του στο καφενείο.