ΠΑΤΡΑ: Το Μηχανουργείο εμπλουτίζει τα Θεατρικά Εργαστήρια – Από τις 18 Φεβρουαρίυ

Αγαπάς το θεατρικό Τραγούδι και τις παραστάσεις του Broadway; Έχεις ονειρευτεί να είσαι στη σκηνή τραγουδώντας ως θαυμάσιος χαρακτήρας σε ένα Musical; Τότε είσαι ένας τέλειος υποψήφιος για αυτό το πρόγραμμα!

Το Μηχανουργείο Πολυχώρος Πολιτισμού εμπλουτίζει το περιεχόμενο των θεατρικών του εργαστηρίων και ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 18:00 – 20:00 μμ και για 4 μήνες θα λειτουργήσει το νέο εργαστήρι με τίτλο «Εργαστήριο Θεατρικού τραγουδιού» Μusical Theater Coaching #1. Την έμπνευση και επιμέλεια του εργαστηρίου έχει ο Ανδρεάς Κατερινόπουλος.

Το εργαστήρι απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, εκπαιδευτικούς αλλά και σε όσους δουλεύουν με ομάδες ενηλίκων, παιδιών και νέων. Προηγούμενη μουσική η θεατρική εμπειρία δεν είναι απαραίτητη. Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες δε χρειάζεται να γνωρίζουν μουσική. Προηγούμενη μουσική η θεατρική εμπειρία δεν είναι απαραίτητη.

Στόχοι του εργαστηρίου είναι η απελευθέρωση της φωνής, η οποία είναι αυτή που εκφέρει το λόγο, η διεύρυνση της μουσικοθεατρικής αντίληψης και η αναζήτηση του τι σημαίνει αφήγηση μιας ιστορίας με μέσο το τραγούδι.
Με εργαλεία τη φωνή, το σώμα, το ρυθμό και το λόγο αναζητούμε τη θεατρική ερμηνεία τραγουδιών ως μέλος ενός συνόλου αλλά και ως μονάδα. Με μέσο τη φωνή είτε μελωδικά, είτε ρυθμικά, θα αφηγηθούμε ιστορίες αντλούμενες από το ρεπερτόριο του Μουσικού θεάτρου (Musical) και του κινηματογράφου. Οι μαθητές του εργαστηρίου ολοκληρώνοντας τον κύκλο μαθημάτων θα έχουν την ευκαιρία να διατρέξουν όλα τα είδη Έμμετρου Μουσικού Θεάτρου και να μυηθούν γνωστικά σε όλες τις βασικές κατηγορίες του Θεατρικού Τραγουδιού και των Λιμπρέτο, από το τραγούδι ως σχόλιο της Δράσης (κατάγεται από το Χορικό), ως εξέλιξη της Δράσης ή συνέχεια μιας Σκηνής (πολύ-πλοκο Τραγούδι), έως το τραγούδι πρόζα (έμμετρος μονόλογος), το διαλογικό (εισαγωγή στο Λιμπρέτο – Όπερα και Οπερέτα) και το σατυρικό τραγούδι.

Κάθε μάθημα θα περιλαμβάνει:

•Μουσική Ορθοφωνία – Αγωγή του λόγου και
•Θεατρικό Τραγούδι

Αναλυτικά το υλικό του εργαστηρίου έχει ως εξής:

•Ανάγνωση παρτιτούρας.
•Ομαδική συμμετοχή για την κατανόηση της πολυφωνίας. Αναπτύσσουμε αντανακλαστικά, αίσθημα συνεργασίας και κώδικες επικοινωνίας μέσα από την ομαδική εξάσκηση πάνω στο θεατρικό τραγούδι.
•Ατομική αξιολόγηση των μαθητών και δημιουργία ρεπερτορίου, αναφορικά με τον τύπο φωνής.
•Σπουδή στο ντουέτο και τις δεύτερες φωνές.
•Εξάσκηση στον συνδυασμό τραγουδιού με έντονη κίνηση (πάνω σε ρυθμικά σχήματα ή χορογραφία).
•Γνωριμία και εξοικείωση με την τεχνική του μικροφώνου στη σκηνή, σε καμπίνα STUDIO και στην ομάδα μας που αποτελείτο κοινό μας.

•Πολύ αυτοσχεδιασμό με στόχο να ενεργοποιηθούν όλα τα εκφραστικά μέσα.
•Παιχνίδι, κατά κύριο λόγο, το οποίο σημαίνει χαλάρωση, διασκέδαση αλλά και συνέπεια στους κανόνες του.

Εγγραφές: καθημερινά στο Μηχανουργείο Πολυχώρος Πολιτισμού,
Ευμήλου 2, Πάτρα 262 22(πίσω από τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα)
Τηλ. 698 207 6570.
Email: mixanourgeiopolixoros@gmail.com
Ας παίξουμε, λοιπόν!