ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, η εκδήλωση του “Ωρίωνα” για τις γυναίκες και τα κορίτσια στην επιστήμη

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τις γυναίκες και τα κορίτσια στην επιστήμη που εορτάζεται από τον ΟΗΕ στις 11 Φεβρουαρίου, η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας «Ωρίων» αφιερώνει τις εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου στις γυναίκες επιστήμονες.

Στην 1η σχετική εκδήλωση, την Τετάρτη  13/2/2019, η επίκουρος καθηγήτρια του Τμήματος Μαθηματικών Φιλαρέτη Καρατζόγλου-Ζαφειροπούλου θα κάνει “Μια περιήγηση στον Ουρανό και τις Ιστορίες του”. Ώρα έναρξης στις 21:00 το βράδυ.

Περίληψη ομιλίας

Η ομιλία αυτή, που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, αποτελεί μια μικρή περιήγηση στον Ουρανό. Αρχικά γίνεται μια γενική αναφορά στην Αστρονομία, παρουσιάζεται σύντομα η ιστορία της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η συμβολή της στην ανθρώπινη γνώση καθώς και η σύνδεσή της με τα Μαθηματικά. Στην συνέχεια, παρουσιάζονται κάποιες βασικές αστρονομικές γνώσεις. Μιλούμε για τα ημερολόγια και για το Πάσχα, αναφερόμαστε στους Ζωδιακούς Αστερισμούς και τους γοητευτικούς μύθους τους.

Κλείνουμε με την αστρολογία, τους αστρολόγους και τα επικίνδυνα «παραμύθια» τους.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/353426671910905/

Χώρος διεξαγωγής είναι το αμφιθέατρο ΒΑ που βρίσκεται στο ισόγειο του Κτηρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτήριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτήριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται πίσω από την πρυτανεία. Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές και ελεύθερες για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου.
Το site της Αστρονομικής Εταιρείας Πάτρας είναι το www.orionas.gr