Οι Βρετανίδες «ανέβηκαν» δυο νούμερα σουτιέν την τελευταία δεκαετία!

Η επιδημία της παχυσαρκίας συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκόσμια, πλήττοντας την υγεία παιδιών και ενήλικων, γυναικών και ανδρών, οδηγώντας με ταχύτερο βήμα τα θύματά της σε ένα πρόωρο τέλος.

Στη Βρετανία, ενδεικτικό της ραγδαίας εξάπλωσης της παχυσαρκίας τα τελευταία χρόνια είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες στην χώρα «ανέβηκαν» τουλάχιστον δύο νούμερα σουτιέν από το 2008 μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, τα στοιχεία από τις πωλήσεις της δημοφιλούς αλυσίδας καταστημάτων Selfridges την τελευταία δεκαετία αποκάλυψαν το «άλμα» στα μεγέθη των στηθόδεσμων που αγοράζουν οι Βρετανίδες.

Ειδικότερα, ενώ το 2008 το μέσο νούμερο σουτιέν που αγόραζαν οι καταναλώτριες ήταν το 34Β, εν έτει 2019 το μέσο νούμερο που ζητούν οι πελάτισσες της αλυσίδας είναι το 36DD.

Τουλάχιστον το 50% των στηθόδεσμων που πουλήθηκαν φέτος στα καταστήματα Selfridges είχαν ως μέγεθος cup το διπλό D, το ίδιο που φοράει και η αρκετά χυμώδης Κιμ Καρντάσιαν.

Στην δική της περίπτωση φυσικά το πλούσιο μπούστο είναι αποτέλεσμα πλαστικών επεμβάσεων, με αποτέλεσμα το πρώτο νούμερο, εκείνο που δηλώνει την περιφέρεια της πλάτης, να είναι αρκετά μικρότερο.

Ο Ταμ Φράι, διευθυντής του Βρετανικού Φόρουμ για την Παχυσαρκία δήλωσε στην Telegraph: «Τα μεγέθη στα εσώρουχα και τα ρούχα έχουν ανέβει, αφού ο μέσος όρος βάρους των γυναικών έχει αναμφίβολα αυξηθεί. Το στήθος είναι απόφυση του σώματος, οπότε δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Ήταν αναμενόμενο να αυξηθούν τα νούμερα σουτιέν. Έξι στις 10 γυναίκες δεν έχουν πια υγιές βάρος και το μέσο μέγεθος στα ρούχα είναι πλέον το 16».