Έντονες αντιδράσεις με τη νέα συλλογή παπουτσιών της Katy Perry – Την κατηγορούν για ρατσισμό

Oι αντιδράσεις για ρατσισμό στη μόδα συνεχίζονται, αυτή τη φορά εναντίον της τραγουδίστριας, Katy Perry και των παπουτσιών που σχεδίασε.

Το τύπωμα που θυμίζει πρόσωπο μαύρου ανθρώπου στα παπούτσια, έχει προκαλέσει αρνητική κριτική.

H συζήτηση για το «blackface», έχει αναζωπυρωθεί στις ΗΠΑ, αλλά και διεθνώς μετά από πολλαπλά περιστατικά, καθώς η απεικόνιση των μαύρων ανθρώπων που ξεκίνησε ως μια αμερικανική μορφή ψυχαγωγίας εις βάρος τους κατά την εποχή της σκλαβιάς, έχει από χρόνια κριθεί ως προσβλητική και ρατσιστική. Γιατί το να βάφεσαι για να υποδυθείς ένα μαύρο άτομο δεν είναι αθώο ούτε αστείο.

 

Οι αντιδράσεις εκφράστηκαν μέσω social media καθώς τα δύο διαφορετικά σχέδια παπουτσιών ήταν διαθέσιμα στο διαδικτυακό κατάστημα Dillard’s.

Λίγες ώρες μετά είχαν αφαιρεθεί από τον κατάλογο με μια απλή αναφορά πως πλέον δεν είναι διαθέσιμα. Ούτε τα καταστήματα τα οποία διέθεσαν προς πώληση τα παπούτσια, αλλά ούτε και κάποιος εκπρόσωπος της τραγουδίστριας θέλησαν να απαντήσουν σχετικά με το θέμα στα αιτήματα του CNN. Ανεπίσημα, από το περιβάλλον της Katy Perry λένε πως δεν υπήρχε πρόθεση να προσβληθούν ή να χλευαστούν οι «μαύροι» άνθρωποι και πως τα υποδήματα αποσύρθηκαν για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.