Χριστοδουλάκης (ΚΙΝΑΛ): Δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Παραδοχή της ήττας του στις επόμενες εκλογές, χαρακτήρισε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» την κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ ως προς τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Για αυτό, όπως είπε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης «προσπαθούν να ερμηνεύσουν τη διαδικασία ως δεσμευτική και για την κατεύθυνση της αναθεώρησης και όχι μόνο για τα άρθρα που θα αναθεωρηθούν. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν υφίσταται».

Όπως είπε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, «εμείς καταθέσαμε τον περασμένο Απρίλιο τις συγκεκριμένες προτάσεις μας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και ακριβώς με γνώμονα αυτά θα ψηφίσουμε τα άρθρα που πρέπει να αναθεωρηθούν. Θα ψηφίσουμε συμβολικά με έναν βουλευτή από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα. Ακριβώς γιατί δεν πρόκειται να δώσουμε σε κανέναν λευκή επιταγή, για να μπορεί να κάνει την Αναθεώρηση με 151 ψήφους και όχι με 180».

 

https://www.facebook.com/ChristodoulakisM/videos/311002472952643/

Αναφερόμενος στην προσπάθεια διεμβολισμού του ΣΥΡΙΖΑ προς το Κίνημα Αλλαγής, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ανέφερε: «μιλάνε για “προοδευτικό μέτωπο”… αυτοί που αντιπολιτεύτηκαν με συνθήματα για κρεμάλες και γερμανοτσολιάδες χτίζοντας καριέρες στο βωμό της κοινωνικής συνοχής και επενδύοντας στο διχασμό, στην πράξη εφάρμοσαν την πιο σκληρή μνημονιακή πολιτική, πήγαν χέρι χέρι με τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛΛ, συνεχίζουν να συγκυβερνούν με τα υπολείμματα της Ακροδεξιάς και να βάζουν πλάτη στην χούντα του Μαδούρο.

Ως προς τον κ. Ραγκούση, δυστυχώς για τον ίδιο, κρίθηκε από τους προοδευτικούς δημοκρατικούς πολίτες και πήρε… 1%. Αυτή είναι η απήχηση και η δική του και του υποτιθέμενου ανοίγματος που θέλει να κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Με γυρολόγους δεν μπορείς να φτιάξεις ούτε κεντροαριστερή παράταξη ούτε να ξεγελάσεις τους πολίτες».

«Όπου πηγαίνουμε, παντού στην Ελλάδα οι αίθουσες είναι γεμάτες. Οι συσχετισμοί αλλάζουν και αυτό θα αποτυπωθεί και στις κάλπες. Στις επιθέσεις που δεχόμαστε θα απαντήσουμε με το μεγάλο όπλο μας: την κοινωνική μας βάση, που μας στηρίζει», τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.