Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της: Μου έσπασες την καρδιά 1.000 κομμάτια…

ην επιστολή που του έστειλε η κόρη του Μέγκαν Μαρκλ μετά τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, έδωσε στην δημοσιότητα, ο πατέρας της Τόμας, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα των φίλων της.

Επί μήνες, η επιστολή παρέμενε κρυμμένη στα συρτάρια του γραφείου του πατέρα της. Πέντε σελίδες, γραμμένες με το διακριτικό γραφικό χαρακτήρα της κόρης του. Ένα γράμμα που δεν το μοιράστηκε με κανέναν γιατί όπως λέει: «Ήταν πάρα πολύ οδυνηρό».
Η επιστολή της Μέγκαν στον πατέρα της, την οποία έστειλε τον Αύγουστο

Η επιστολή της Μέγκαν στον πατέρα της, την οποία έστειλε τον Αύγουστο

«Όταν άνοιξα το γράμμα, ήλπιζα πως θα ήταν το κλαδί ελιάς που επιθυμούσα» είπε ο ίδιος μιλώντας στην Daily Mail. «Περίμενα κάτι που θα έδειχνε ότι επιθυμούσε την συμφιλίωση. Αντιθέτως, ήταν πολύ οδυνηρό. Ήμουν τόσο συντετριμμένος που δεν μπορούσα να το δείξω σε κανέναν και δεν θα το έκανα ποτέ αν δεν είχαν προηγηθεί τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας».

Πράγματι, η ύπαρξη της επιστολής αποκαλύφθηκε από τις ανώνυμες φίλες της σε δημοσίευμα του περιοδικού People. Και όπως έλεγαν οι φίλες της, ήταν μια επιστολή σε ένα αγαπημένο πρόσωπο από μια πικραμένη κόρη που ανυπομονεί να τα βρει με τον πατέρα της. Αλλά δεν ήταν έτσι.

«Δεν υπήρχε κανένα μήνυμα αγάπης σε αυτή, δεν ρωτούσε για την υγεία μου, τίποτα από όσα υποτίθεται ότι έλεγε: ‘Ας συναντηθούμε και ας λύσουμε τις διαφορές μας’» λέει ο 74χρονος πατέρας της.

Σύμφωνα με όσα είπε μία από τις 5 κολλητές φίλες της στο περιοδικό People: «Μετά τον γάμο του έγραψε μια επιστολή στην οποία του έλεγε: ‘Μπαμπά, είμαι συντετριμμένη. Σ’ αγαπώ. Έχω έναν πατέρα. Σε παρακαλώ, σταμάτα να με παρουσιάζεις ως το θύμα στα μέσα ενημέρωσης, για να επανορθώσουμε την σχέση μας».
Η Μέγκαν έστειλε μια επιστολή αστον πατέρα της, τρεις μήνες μετά τον γάμο, ζητώντας του να σταματήσει να βγαίνει στον Τύπο και να μιλάει για την ίδια

Η Μέγκαν έστειλε μια επιστολή αστον πατέρα της, τρεις μήνες μετά τον γάμο, ζητώντας του να σταματήσει να βγαίνει στον Τύπο και να μιλάει για την ίδια

Ωστόσο, ο πατέρας της επιμένει ότι η επιστολή αποδεικνύει και πάλι πως τόσο η ίδια όσο και ο Χάρι τον έχουν παρεξηγήσει.

Σε ένα σημείο της επιστολής, η δούκισσα του Σάσεξ κατηγορεί τον πατέρα της πως δεν της είπε ότι δεν θα την συνόδευε στην εκκλησία. Ο πρίγκιπας Κάρολος το έκανε τελικά. Και συγκεκριμένα η Μέγκαν αναφέρει στην επιστολή της: «Είπες στα Μέσα πως μου τηλεφώνησες για να μου πεις ότι δεν θα έρθεις στον γάμο – αυτό δεν συνέβη ποτέ γιατί δεν μου τηλεφώνησες».

Ο πατέρας της λέει ότι αυτό είναι «εντελώς ψευδές» και έχει τα γραπτά μηνύματα που το αποδεικνύουν. Μάλιστα, για να το αποδείξει, βγάζει το τηλέφωνό του και δείχνει τα δεκάδες μηνύματα μεταξύ του, της κόρης του και του πρίγκιπα Χάρι.
Είπες στα Μέσα πως μου τηλεφώνησες για να μου πεις ότι δεν θα έρθεις στον γάμο – αυτό δεν συνέβη ποτέ γιατί δεν μου τηλεφώνησες

Είπες στα Μέσα πως μου τηλεφώνησες για να μου πεις ότι δεν θα έρθεις στον γάμο – αυτό δεν συνέβη ποτέ γιατί δεν μου τηλεφώνησες

Λίγο πριν τον γάμο, αποκαλύφθηκε πως ο Τόμας Μαρκλ είχε συνεργαστεί με έναν παπαράτσι φωτογράφο. Αργότερα κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από δύο καρδιακές προσβολές και υποβλήθηκε σε αγγειοπλαστική επέμβαση για να ξεμπλοκάρουν δύο αρτηρίες του. Εκείνη την περίοδο, οι σχέσεις του με το ζευγάρι δεν ήταν και οι καλύτερες.

Στο γράμμα της, η δούκισσα τον κατηγορεί πως αγνόησε όλες τις απελπισμένες προσπάθειες που έκανε για να επικοινωνήσει μαζί του.

Και συγκεκριμένα γράφει: «Από το τηλέφωνό μου και μόνο, σε κάλεσα πάνω από 20 φορές και αγνόησες τις κλήσεις μου… με άφησες να ανησυχώ, να είμαι σε κατάσταση σοκ και τελείως τυφλή σχετικά με την υγεία σου λίγες ημέρες πριν τον γάμο».
Ο Τόμας Μαρκλ ισχυρίζεται πως δεν ξέρει τίποτα γι’ αυτά τα τηλεφωνήματα. Μάλιστα, δείχνει ένα μήνυμα που έστειλε ο ίδιος στις 16 Μαϊου (τρεις ημέρες πριν από τον γάμο) στο οποίο τους ανακοινώνει πως δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί στον γάμο. «Η εγχείρηση πήγε καλά. Ο γιατρός δεν θα μου επιτρέψει να πετάξω, επομένως λυπάμαι που δεν θα έρθω. Σ’ αγαπώ και σου εύχομαι τα καλύτερα» αναφέρει στο μήνυμά του.
Στην επιστολή του ο Τομας Μαρκλ της είπε ότι η τελευταία φορά που του τηλεφώνησε ήταν 3 ημέρες πριν τον γάμο της

Στην επιστολή του ο Τομας Μαρκλ της είπε ότι η τελευταία φορά που του τηλεφώνησε ήταν 3 ημέρες πριν τον γάμο της

Στην επιστολή της η Μέγκαν αναφέρει: «Μπαμπά, με βαριά καρδιά σου γράφω αυτό το γράμμα, χωρίς να έχω καταλάβει γιατί επέλεξες να ακολουθήσεις αυτό το δρόμο, αγνοώντας τον πόνο που προκαλείς» ξεκινά το γράμμα της που του έστειλε τον περασμένο Αύγουστο.

«Οι πράξεις σου έχουν ραγίσει την καρδιά μου σε χίλια κομμάτια – όχι μόνο γιατί προκάλεσες τέτοιον περιττό και αδικαιολόγητο πόνο, αλλά επιλέγοντας να μην πεις την αλήθεια σαν να ήσουν μια μαριονέτα. Κάτι που δεν θα καταλάβω ποτέ. Αν με αγαπάς, όπως λες στον Τύπο ότι κάνεις, σε παρακαλώ σταμάτα. Σε παρακαλώ, άφησέ μας να ζήσουμε ήρεμα τη ζωή μας. Σε παρακαλώ, σταμάτα να λες ψέματα σε παρακαλώ σταμάτα να δημιουργείς τόσο πόνο, σε παρακαλώ σταμάτα να εκμεταλλεύεσαι την σχέση μου με τον άντρα μου» συνέχισε η Μέγκαν. «Συνειδητοποιώ ότι έχεις μπει τόσο βαθιά σε αυτή την τρύπα που ίσως να νιώθεις ότι δεν υπάρχει διέξοδος, αλλά αν σταματήσεις μια στιγμή νομίζω ότι θα δεις ότι το να ζεις με καθαρή συνείδηση είναι πιο πολύτιμο από οποιαδήποτε πληρωμή στον κόσμο».
Η Μέγκαν ζητά επίσης από τον πατέρα της να την αφήσει να ζήσει ήσυχα την ζωή της με τον πρίγκιπα Χάρι

Η Μέγκαν ζητά επίσης από τον πατέρα της να την αφήσει να ζήσει ήσυχα την ζωή της με τον πρίγκιπα Χάρι

Και συνέχιζε στην επιστολή της: «Είπες στον Τύπο ότι μου τηλεφώνησες για να μου πεις ότι δεν θα έρθεις στον γάμο – αυτό δεν συνέβη γιατί ποτέ δεν με πήρες τηλέφωνο. Το μόνο που έκανα πάντα ήταν να σε αγαπώ, να σε προστατεύω και να σε υπερασπίζομαι, προσφέροντάς σου οποιαδήποτε οικονομική υποστήριξη μπορούσα, ανησυχώντας για την υγεία σου. Έτσι, την εβδομάδα πριν από τον γάμο, έμαθα από μια ταμπλόιντ πως έπαθες καρδιακή προσβολή και ήταν τρομακτικό. Σου τηλεφώνησα και σου έστειλα μηνύματα. Σε παρακάλεσα να δεχθείς βοήθεια – να στείλουμε κάποιον στο σπίτι σου και αντί να μου μιλήσεις για να δεχτείς αυτή ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια, σταμάτησες να απαντάς στο τηλέφωνο και επέλεξες να μιλήσεις στα ταμπλόιντς μόνο».

Σε ένα άλλο σημείο της επιστολής, η Μέγκαν αναφέρεται και στην σχέση του πατέρα της με την ετεροθαλή αδερφή της, την Σαμάνθα. «Σε παρακάλεσα να σταματήσεις να διαβάζεις τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά. Σε καθημερινή βάση διάβαζες τα ψέματα που έγραφαν για μένα, ειδικά όσα κατασκευάστηκαν από την άλλη κόρη σου, την οποία μόλις και μετά βίας γνωρίζω» έγραψε. «Με παρακολουθούσες να υποφέρω σιωπηλά από τα ψέματά της. Έσπασα μέσα μου».

Σύμφωνα με τον πατέρα της, «η λέξη σ’ αγαπώ ή αγάπη, δεν αναφέρεται ούτε μία φορά σε ολόκληρο το κείμενο. Η Μεγκ μου έγραψε πάρα πολλά γράμματα όλα αυτά τα χρόνια και πάντα υπέγραφε με τις λέξεις αυτές».

Επιμένει ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της μέσω μηνυμάτων, με κλήσεις αλλά και μια εγκάρδια επιστολή που της έστειλε μόλις έλαβε την δική της.

Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, που διάβασε το άρθρο στο περιοδικό People, δεν ήξερε καν αν είχε διαβάσει τα μηνύματά του. «Απλά σταμάτησαν να μου μιλάνε. Δεν είχα νέα τους μετά τον γάμο τον Μάιο γι’ αυτό και τον Ιούνιο τους έστειλα μήνυμα» λέει.
Στις 10 Ιουνίου, έγραψε στην κόρη του: «Η εγχείρησή μου ήταν επιτυχής. Θα πρέπει να αλλάξω την διατροφή μου για το υπόλοιπο της ζωής μου, αλλά θα ζήσω. Απλά σκέφτηκα ότι ίσως να ήθελες να το μάθεις». Στις 19 Ιουνίου, της έστειλε και πάλι μήνυμα λέγοντας πως μίλησε με τον Πιρς Μόργκαν και πως έδωσε την πρώτη του συνέντευξη στην εκπομπή Good Morning Britain, «επειδή εσείς δεν μου μιλάτε».

Η απάντηση του Τόμας
Στις 24 Οκτωβρίου, της γράφει πάλι: «Δεν ξέρω αν αυτός είναι ακόμη ο αριθμός τηλεφώνου σου ή όχι. Δεν ξέρω αν έχεις λάβει την επιστολή μου. Έδωσα μόνο δύο συνεντεύξεις στον Τύπο και όχι εκατοντάδες και δεν έχω βγάλει εκατομμύρια δολάρια».

Στην επιστολή της η Μέγκαν τον κατηγορεί πως της ζητά χρήματα: «Είπες ότι ποτέ δεν σε βοήθησα οικονομικά και πως ποτέ δεν ζήτησες την βοήθειά μου, αλλά δεν είναι αλήθεια»

Ο πατέρας της απαντά πως η δούκισσα, που είχε μια περιουσία περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων πριν παντρευτεί, δεν τον στήριξε ποτέ οικονομικά: «Η Μέγκαν μου έδινε χρηματικά δώρα περιστασιακά, αλλά ποτέ δεν την παρακάλεσα ούτε το ζήτησα. Έστελνε χρήματα τα Χριστούγεννα, στα γενέθλια».

Κάτι άλλο που δεν μπορεί να καταλάβει από την επιστολή της κόρης του είναι το γεγονός πως αναφέρει ότι του δόθηκε υποστήριξη από την «ομάδα» της στο Λος Άντζελες και από το παλάτι.

Όπως γράφει η Μέγκαν: «Όλοι συσπειρωθήκαμε για να σε στηρίξουμε και να σε προστατεύσουμε από την πρώτη ημέρα και αυτό το ξέρεις. Επομένως όταν άκουσα για τις επιθέσεις που έκανες ενάντια στον Χάρι στον Τύπο, ο οποίος ήταν τόσο υπομονετικός, καλός και με κατανόηση, είναι ίσως το πιο οδυνηρό από όλα».
Στην επιστολή της η Μέγκαν του ζητά να σταματήσει να λέει ψέματα.

Στην επιστολή της η Μέγκαν του ζητά να σταματήσει να λέει ψέματα.

Και ο Τόμας Μαρκλ απάντά: «Έμεινα να περιμένω τόσο πριν όσο και μετά το γάμο. Κανει δεν ήρθε να με δει. Η πρώην σύζυγός μου, η Ντόρια, έλαβε μια επιστολή για τον αρραβώνα μέσω δύο ατόμων από το βρετανικό προξενείο στο Λος Άντζελες που την παρέδωσαν στο σπίτι της. Κανείς δεν ήρθε σε μένα. Ένιωσα άσχημα. Δεν επιτέθηκα στον Χάρι. Του είπα απλά να φερθεί σαν άντρας. Πιστεύω ότι έπρεπε να έρθει στο Λος Άντζελες για να με δει, να μου ζητήσει το χέρι της κόρης μου και αργότερα για να λύσουμε τα όποια προβλήματα. Έχει στη διάθεσή του όλους τους πόρους του κόσμου».

Ο πατέρας της αποφάσισε να της στείλει μια απάντηση στην επιστολή της τον Σεπτέμβριο. «Ήθελα να σκεφτώ πολύ καλά τι να της γράψω για να απαντήσω σε όλες τις κατηγορίες της».

Της έγραψε λοιπόν: «Η τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν περίπου 3 ημέρες πριν από το γάμο γιατί βρισκόμουν στο νοσοκομείο και μόλις είχα κάνει μια επέμβαση».

Όσο για την σχέση του με την άλλη του κόρη, αναφέρει: «Προσπάθησα να ελέγξω την Μπάμπε (την αποκαλεί έτσι από το όνομα του κατοικίδιου ζώου της). Ασκώ τον ίδιο έλεγχο στην Μπάμπε… όπως και σε σένα».

Μιλώντας για την ετεροθαλή αδερφή της, λέει ότι ελάχιστα την γνωρίζειΜιλώντας για την ετεροθαλή αδερφή της, λέει ότι ελάχιστα την γνωρίζει

Στο περιοδικό People, οι φίλες της Μέγκαν αναφέρουν πως ο πατέρας της Μέγκαν ζήτησε από την δούκισσα να φωτογραφηθούν μαζί. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον ίδιο, της έγραψε: «Εύχομαι να συναντηθούμε και να βγάλουμε μια φωτογραφία για να μας δει όλος ο κόσμος. Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να υποκριθείτε και ίσως μια μερίδα του Τύπου να σταματήσει να μιλά».
Ο πατέρας της Μέγκαν λέει ότι ζήλεψε όταν είδε την πρώην σύζυγό του στις οικογενειακές φωτογραφίες της Μέγκαν

Ο πατέρας της Μέγκαν λέει ότι ζήλεψε όταν είδε την πρώην σύζυγό του στις οικογενειακές φωτογραφίες της Μέγκαν

Όπως λέει ο Τόμας Μαρκλ: «Τα λόγια μου παρερμηνεύτηκαν. Όταν η Ντόρια φωτογραφήθηκε με την Μέγκαν και τον Χάρι για πρώτη φορά, ζήλεψα. Έδειξε ότι ήταν μέλος της οικογένειας. Θέλω μια φωτογραφία μαζί τους ώστε ο Τύπος ίσως να σταματήσει να ασχολείται μαζί μας».

Στην απελπισία του, προσπάθησε να επικοινωνήσει ακόμη και με την μητέρα της, με την οποία χώρισε φιλικά όταν η Μέγκαν ήταν μόλις 3 ετών. Της έστειλε μια επιστολή τον περασμένο Οκτώβριο αλλά δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Ο Τόμας Μαρκλ λέει ότι η αποξένωση από την κόρη του, επηρεάζει την υγεία του, προκαλώντας «έντονο στρες».

«Δεν θέλω τίποτα περισσότερο από το να βάλω μία τάξη σε αυτό το χάος. Θα ήθελα να ζητήσω από την ίδια και τον Χάρι να επικοινωνήσουν μαζί μου. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα τηλεφώνημα και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της τρέλας θα σταματήσει».

Φωτογραφίες: AP, Daily Mail