Πεθερά άλλαξε το όνομα του εγγονού της, ενώ η νύφη της κοιμόταν!

Οταν έρχεται η ώρα να αποκτήσεις μωρό, μία από τις πιο δύσκολες αποφάσεις, είναι το όνομα που θα του δώσεις.

Πολλά ζευγάρια θέλοντας να τιμήσουν τους γονείς τους, επιλέγουν να δώσουν στα παιδιά τους τα ονόματά τους, ενώ κάποια άλλα ζευγάρια διαλέγουν πιο σπάνια ονόματα, προκαλώντας… γκρίνιες στις οικογένειες.

Μία Αμερικανίδα, η οποία ζει στην Αγγλία, νόμισε ότι αυτή και ο συζυγός της, είχαν συμφωνήσει και είχαν αποφασίσει το τέλειο όνομα για τον γιο τους.

Ωστόσο, δύο μήνες μετά τη γέννηση του γιου τους, η γυναίκα έντρομη ανακάλυψε ότι το όνομα που του είχαν δώσει, δεν ήταν στην ουσία το νόμιμο όνομά του, σύμφωνα με το πιστοποιητικό γέννησης.

Εκεί αναγραφόταν ως μεσαίο όνομα το Φίνλαϊ (Finlay), αντί για Φίνλεϊ (Finley), όπως είχε διαλέξει με τον άντρα της.

Γράφοντας σε μια στήλη που δίνει συμβουλές σε ιστοσελίδα, με το ψευδώνυμο Mama Bear, αποκάλυψε πώς ανακάλυψε ότι ο σύζυγός της, είχε αλλάξει το όνομά του γιου τους, χωρίς να της πει το παραμικρό!

Η γυναίκα, υποστηρίζει ότι όλα έγιναν, ενώ ήταν αναίσθητη και υπό την επήρεια της νάρκωσης για την καισαρική! Κι ενώ είναι έξαλλη με τον άντρα της που της το έκρυψε, ξέρει ότι η βασική υπεύθυνη είναι η πεθερά της, η οποία τον έπεισε να προχωρήσει στην αλλαγή.

Όταν του ζήτησε εξηγήσεις, εκείνος «έσπασε» και ομολόγησε πως το έκανε γιατί του το είπε η μητέρα του, που από την αρχή επέμενε πως το «Φίνλαϊ» ακούγεται πολύ πιο αρρενωπό από το «Φίνλεϊ» και άρα ταιριάζει πιο πολύ στο αγοράκι.

Μάλιστα, η συνομιλία τους ήταν τηλεφωνική, καθώς την ώρα της γέννας η πεθερά βρισκόταν χιλιόμετρα μακριά.

Όπως της είπε ο σύζυγός της, η μητέρα του επιχείρησε να τον πείσει να δηλώσει και πρώτο όνομα διαφορετικό από αυτό που είχαν συμφωνήσει μήνες πριν με την γυναίκα του, κάτι που όμως αρνήθηκε να κάνει, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά, «η γυναίκα του θα εξοργιζόταν»!

Σύμφωνα με όσα είπε η γυναίκα, άρχισε να υποπτεύεται ότι κάτι είχε γίνει, όταν η πεθερά της, έστειλε μια κάρτα Χριστουγέννων στον μικρούλη, γράφοντας λάθος το όνομά του.

Παρ’ όλα αυτά, κατάλαβε τι είχαν κάνει, όταν έπρεπε να συμπληρώσει κάτι έγγραφα για τον μόλις δύο μηνών γιο της.

«Με άφησε να πιστεύω για δύο μήνες ότι το μεσαίο όνομα του γιου μας, γράφεται Φίνλεϊ, όταν σύμφωνα με τον νόμο, δεν είναι έτσι», έγραψε η μητέρα.

«Ο άνδρας μου είπε ότι το μετάνιωσε σχεδόν αμέσως, και ότι φοβόταν να μου το πει», πρόσθεσε.

Τώρα, αναρωτιέται για το αν θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη χειριστική πεθερά της, και ζητά συμβουλές για το τι να κάνει.