(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η κοπή πίτας από το Σωματείο «Φάρος» Ποντίων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στον φιλόξενο χώρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας η εκδήλωση της κοπής πίτας από το Σωματείο «Φάρος» Ποντίων Πάτρας, με τη συμμετοχή πλήθος φίλων Ποντίων και μη της Πατραϊκής κοινωνίας.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Αντωνιάδης, o οποίος ευχήθηκε Καλή και Δημιουργική Χρονιά στον καθένα ξεχωριστά, ενώ επισήμανε ότι το έτος 2019 αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για τον Ποντιακό Ελληνισμό καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Γενοκτονία των ΠοντίωνΠάτρα:Η κοπή πίτας από το Σωματείο «Φάρος» Ποντίων (Φωτο)
Στη συνέχεια η κα. Αμαλία Δημητροπούλου Π.Ε. Ελληνικού Πολιτισμού και μέλος του Σωματείου Φάρος Ποντίων Πατρών, προλόγισε και παρουσίασε μια λεπτομερή και συγκινητική για όλους ιστορική αναδρομή στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντας, το ύψιστο θρησκευτικό και πολιτισμικό σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού, μέσω οπτικοακουστικού υλικού με πρωτότυπες φωτογραφίες και βίντεο από το προσωπικό της αρχείο από την Ιστορική Μονή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Πατρών Σεβαστός Πατέρας Θεόκλητος Παντελίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακού Συντονισμού Δημήτρης Δριβήλας, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Διονύσης Μαυρόγιαννης, ο π. Γεν. Γραμματέας του Υπ. Δικαιοσύνης Άγγελος Τσιγκρής, η Αντιστράτηγος Ε.Α. ΕΛ.ΑΣ & Πολιτευτής Γιαννιά Ευσταθία, ο π. Νομάρχης Αχαΐας και υποψήφιος βουλευτής κ. Δημήτριος Κατσικόπουλος, ο Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων Ηλίας Γκοτσόπουλος, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Πατρέων Νικόλαος Τζανάκος και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ο Δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Σκιαδαρέσης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Γιώργος Κουτρουμάνης, η Πολιτευτής Γεωργία Ντάτσικα, η Πολιτευτής Αθηνά Τραχήλη, ο π. Πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γυμναστικής Δημήτρης Δημητρόπουλος.
Επίσης, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων όπως της Ένωσης Κυπρίων Πάτρας, του Πανηπειρωτικού συλλόγου Πατρών, του εκπολιστικού συλλόγου Τέρψης, του εκπολιτιστικού συλλόγου Μπεγουλακίου «Αγ. Απόστολοι», του συλλόγου Κρητών Αχαΐας «Το Αρκάδι», της Πρότασης Κίνησης, η Πρόεδρος του Άλματος Ζωής Λιολιώ Κολυπέρα και ο Πρόεδρος του Ελληνοκαναδικού Ομίλου Οδυσσέας Ξεριζωτής. Την εκδήλωση πλαισίωσαν το χορευτικό του Σωματείου με τέσσερεις χορούς και η χορωδία του Σωματείου που τραγούδησε τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Την εκδήλωση συντόνισε ο Γεν. Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου Κων/νος Μανιάτης.