Δολοφονία Λουκμάν: «Του… ακούμπησα το μαχαίρι για εκφοβισμό», είπε ο ένας από τους δυο κατηγορούμενους

Τον ισχυρισμό ότι απλώς… ακούμπησε το μαχαίρι στον Σαχζάτ Λουκμάν μόνο και μόνο για τον εκφοβίσει προέβαλλε σήμερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο ένας εκ των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του άτυχου εργάτη, Χρ. Στεργιόπουλος. «Κάναμε ένα λάθος», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του ο έτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης, Διον. Λιακόπουλος.

Το έγκλημα είχε λάβει χώρα τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα και σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ισόβια.

Συγκεκριμένα, στην απολογία του, ο κατηγορούμενος Χρ. Στεργιόπουλος, ανέφερε: «Κατέβηκε ο Λιακόπουλος από το μηχανάκι και πιάστηκε στα χέρια με το θύμα. Δεν έβλεπα τί γίνονταν. Τους είδα μαζί. Το θύμα ήταν από πάνω από το Λιακόπουλο σκυμμένος. «Άφησε τον», του λέω αλλά δεν τον άφηνε. Βγάζω το μαχαίρι από τη σέλα της μηχανής. Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθόλου δύναμη… Το θύμα το αφήσαμε τελευταία φορά να προχωράει. Φύγαμε, δεν κρυφτήκαμε. Δεν εξαφανιστήκαμε ούτε εξαφανίσαμε τα μαχαίρια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα μας».

Ο ίδιος ανέφερε στην απολογία του πως είχε πιστέψει πως ο άτυχος Λουκμάν δεν είχε πάθει τίποτα. «Θεώρησα ότι από τα τραύματα τα δικά μου δεν είχε πάθει τίποτα. Δεν είδα να τον χτυπάει ο συγκατηγορούμενός μου, δεν είδα πουθενά αίματα», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Πως ερμηνεύετε το συμβάν;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε και παρεξηγήθηκε. Ζητάμε συγγνώμη και από την οικογένεια του θύματος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, λάθος μας ήταν.

Πρόεδρος: Με το μαχαίρι τί θέλατε να κάνετε;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον τραυματίσω.

Εισαγγελέας: Αντέχει αυτός ο ισχυρισμός σας ότι δηλαδή το θύμα κάνει τσαμπουκά στο δρόμο με βρισιές, ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε.

«Κάναμε λάθος»

«Κάναμε ένα λάθος», είπε στην απολογία του ο δεύτερος κατηγορούμενος Διον. Λιακόπουλος και αναφερόμενος στα προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο σπίτι του υποστήριξε:. «Τα είχα πάρει από περιέργεια γιατί ήταν τότε νέο κόμμα. Τα χρησιμοποιούσα για να σημειώνω τα αποτελέσματα στο στοίχημα, γιατί τα περισσότερα ήταν τυπωμένα από τη μία μεριά».

Εισαγγελέας: Ο αστυνομικός που σας ήλεγξε το βράδυ εκείνο, ανέφερε πως του είπατε ότι «καλά του κάναμε, μπαίνουν αλλοδαποί στα σπίτια μας»….

Κατηγορούμενος: Δέκα αστυνομικοί ήταν εκεί, δεν το άκουσε κανείς αυτό. Αρνούμαι ότι το είπα.

Η δίκη διεκόπη για τις 22 Μαρτίου, οπότε και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα.