ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης αναιρεί την πάγια γραμμή της ΝΔ για σύνθετη ονομασία των Σκοπίων

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ στη Σιάτιστα, που εκτίμησε ότι «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για «ένα ακόμα κρεσέντο φτηνού και ανεύθυνου λαϊκισμού», σημειώνοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών βάζει τέλος στην προηγούμενη συνταγματική ονομασία. Μάλιστα, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο αρχηγός της ΝΔ αναιρεί την πάγια γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύνθετη ονομασία και τον κατηγορεί ότι «χρησιμοποιεί το επιχείρημα των ακροδεξιών δυνάμεων που αντιτίθενται στην εθνική γραμμή. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πλέον έχουν πάρει το πάνω χέρι στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη και του υπαγορεύουν κανονικά τη γραμμή που ο ίδιος απλώς αναπαράγει».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Σε ένα ακόμα κρεσέντο φτηνού και ανεύθυνου λαϊκισμού, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη Σιάτιστα ότι εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών «σε λίγο χρονικό διάστημα θα καταργηθεί το Βόρεια και θα παραμείνει μόνο το Μακεδονία».

Ο αρχηγός της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι πάνω από 130 χώρες είχαν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με την προηγούμενη συνταγματική της ονομασία και την αποκαλούσαν Μακεδονία. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτή που βάζει τέλος σε αυτό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

«Ο αρχηγός της ΝΔ, όμως, έρχεται να αναιρέσει την πάγια γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύνθετη ονομασία και πλέον χρησιμοποιεί το επιχείρημα των ακροδεξιών δυνάμεων που αντιτίθενται στην εθνική γραμμή. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πλέον έχουν πάρει το πάνω χέρι στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη και του υπαγορεύουν κανονικά τη γραμμή που ο ίδιος απλώς αναπαράγει.Τελικά, ποια είναι η γραμμή της ΝΔ;»