Για τις συνέπειες της αναγνώρισης της «Βόρειας Μακεδονίας»

Σημεία από τη σημερινή τοποθέτηση του Βουλευτή Αχαΐας Θ. Π. Παπαθεοδώρου στην εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ» των Γιάννη Ντσούνου και Χρήστου Κούτρα στον ΣΚΑΙ

Για τις συνέπειες της αναγνώρισης της «Βόρειας Μακεδονίας»:
• Τα προβλήματα μετά την αναγνώριση της Βόρειας Μακεδονίας από την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικά. Ο κ. Τσίπρας με μεγάλη ευκολία «έδωσε» το όνομα, ταυτόχρονα με τη «μακεδονική γλώσσα», τη «μακεδονική επικράτεια» και με το «μακεδονικό λαό», τα οποία υπάρχουν μέσα στη Συμφωνία που υπέγραψε και κύρωσε αυτή η Κυβέρνηση, εξυπηρετώντας τον σκοπό των συμμάχων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα των συνεπειών είναι ότι, πλέον, μία οργάνωση έχει δικαίωμα να ζητήσει την αναγνώρισή της στην Ελλάδα ως σωματείο, για την υποστήριξη της διάδοσης του μακεδονικού πολιτισμού και της μακεδονικής γλώσσας. Ο βασικός κίνδυνος προέρχεται από την ενίσχυση του αλυτρωτισμού από την πλευρά των Σκοπίων.
• Στο εξής, η Ελλάδα οφείλει να είναι σε απόλυτη εγρήγορση, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ούτως ώστε να μην έχουμε και περαιτέρω υποχωρήσεις. Το βασικό στοιχείο είναι η χώρα να είναι σε θέση να απαντήσει στις διεκδικήσεις της άλλης πλευράς, στη διείσδυση που θα υπάρχει πλέον σε ευρωπαϊκούς και ευρωατλαντικούς θεσμούς, αλλά πάνω από όλα στις αλλαγές που θα συντελεστούν γεωπολιτικά στην περιοχή.
Για το θέμα Τσίπρα – Καμμένου
• Πρέπει να σταματήσει αυτό το ψυχόδραμα Τσίπρα – Καμμένου που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες, ένα σίριαλ κοινοβουλευτικής παρακμής. Αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση είναι μειοψηφική, με τη στήριξη έξι «πρόθυμων» βουλευτών που βρέθηκαν δεξιά και αριστερά. Έχουμε σοβαρά πολιτικά προβλήματα στη χώρα μας και ασχολούμαστε με το σίριαλ που εκτυλίσσεται μεταξύ των δύο, ενώ ο κ. Τσίπρας δεν έχει απαντήσει ακόμα στις καταγγελίες και τους εκβιασμούς του κ. Καμμένου. Ζούμε σε ένα πολιτικό σύστημα απόλυτης παρακμής το οποίο τροφοδοτεί τα άκρα και απομακρύνει τους πολίτες από τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, αλλά και από τα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας.

Για την οικονομία και τις τράπεζες:
• Στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι τράπεζες έχασαν το 97% της αξίας τους, η ανάπτυξη είναι ανύπαρκτη και το ζήτημα των κόκκινων δανείων δεν έχει αντιμετωπιστεί ακόμα. Ο ίδιος ο κ. Δραγασάκης ήδη μίλησε για τον κίνδυνο οι τράπεζες να χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση. Το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια στη Βουλή και η απάντηση της Κυβέρνησης ήταν ότι εξετάζει «άλλο» σύστημα, το οποίο δεν το γνωρίζει κανείς. Τα παιχνίδια της Κυβέρνησης και στον τομέα της οικονομίας θα επιβαρύνουν για ακόμα μια φορά τους πολίτες. Αυτή η Κυβέρνηση τελειώνει τον πολιτικό της χρόνο, προκαλώντας εθνικούς και οικονομικούς κινδύνους.