ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, το Ποντιακό γλέντι με τον λυράρη Παναγιώτη Κογκαλίδη

Παραδοσιακό Ποντιακό γλέντι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στη 13:00 στο κέντρο Βελούχι (παραπλεύρως Αχαΐα Κλάους. Η αρχή έγινε πριν από δυο περίπου χρονιά από τον ΦΑΡΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ με τον κορυφαίο παραδοσιακό λυράρη Θανάση Στυλίδη Οι Πόντιοι της Πάτρας διασκέδασαν για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια με τους κανόνες ενός αυθεντικού παραδοσιακού ποντιακού γλεντιού.

Αυτή τη φορά, η ομάδα φίλων ποντιακής παράδοσης Πάτρας, αναλαμβάνει την ευθύνη για ένα ακόμη παραδοσιακό γλέντι, που φιλοδοξούν να έχει ταυτόχρονα και εκπαιδευτικό χαρακτήρα με την έννοια της αυθεντικής προβολής και διάδοσης των χαρακτηριστικών του παραδοσιακού ποντιακού γλεντιού σε όσους φίλους της παραδοσιακής μουσικής θέλουν να το γνωρίσουν.

Ο κορυφαίος δεξιοτέχνης και παραδοσιακός λυράρης Παναγιώτης Κογκαλιδης θα μας μετάφερε με τη λύρα του στις ρίζες της ποντιακής παραδοσιακής μουσικής όπως τις κληροδότησε η πρώτη γενιά προσφύγων και θα κυριαρχήσει ύφος και ηχόχρωμα αντίστοιχα με αυτά που ήξερε να δίνει ευρηματικά η “πατριαρχική οικογένεια” και ιδιαίτερα ο Γώγος στα γλέντια του!!!…