(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η περιφερειακή Καρναβαλούπολη στο Πάρκο των Ιτεών – «Καρναβάλι και στις συνοικίες»

Με απόλυτη επιτυχία και με σύμμαχο τον καιρό ολοκληρώθηκε η περιφερειακή Καρναβαλούπολη το πρωί της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου στο Πάρκο στις Ιτιές ολοκληρώνοντας ένα πλούσιο διήμερο για το Καρναβάλι των Μικρών και κάνοντας πράξη την πρωτοβουλία του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Καρναβάλι Πάτρας» για αποκέντρωση των καρναβαλικών δράσεων και για «Καρναβάλι και στις συνοικίες». Η Καρναβαλούπολη πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον εκπολιτιστικό- αθλητικό σύλλογο Ιτιών.
Το Καρναβάλι των Μικρών φόρεσε τα γιορτινά του και το πιο πλατύ του χαμόγελο και «πήγε» στις Ιτιές αποζημιώνοντας με το παραπάνω μικρούς και μεγάλους.
Σε μια ξεχωριστή νησίδα παιδικής χαράς και δημιουργίας σε μια περιοχή η οποία δεν βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο του … καρναβαλικού ενδιαφέροντος, μεταμορφώθηκε η τρίτη περιφερειακή Καρναβαλούπολη προσφέροντας σε συμμετέχοντες και θεατές μια ξεχωριστή διέξοδο από την καθημερινότητα και προσκαλώντας τους σε μια αυθόρμητη σύναξη, όπου αναδείχτηκαν το παιχνίδι, το κέφι και η δημιουργική και εκπαιδευτική διάσταση. Οι μικροί είχαν τον πρώτο λόγο με τα νάζια, τα σκέρτσα, τον ενθουσιασμό, την αισθητική και την καρναβαλική τους διάθεση.
Από τις 10.30 έως τις 14.00 ξεδιπλώθηκαν οι δράσεις προκαλώντας το ενδιαφέρον των λιλιπούτιων και των συνοδών τους. Παράσταση από την ομάδα θεάτρου δρόμου X-Saltibagos, αποτελούμενη από έναν ξυλοπόδαρο και έναν ζογκλέρ, με ζογκλερικά, ταχυδακτυλουργικά, ακροβατικά και συμμετοχή του κοινού, Γαϊτανάκι από το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων υπό τον Χρήστο Γιαννόπουλο, δράσεις με αφορμή το ιταλικό είδος θεάτρου Commedia dell΄ arte με εμψυχώτριες τη χορογράφο και θεατροπαιδαγωγό Μαρίνα Αγγελάτου και την ηθοποιό και θεατροπαιδαγωγό Νικολέττα Κοτσινοπούλου, κατασκευή Μάσκας- Καπέλου και καρναβαλικά χτενίσματα από 6ο ΕΠΑΛ Πάτρας πρόσφεραν μια όαση χαράς, φαντασίας, αθωότητας και γνήσιου καρναβαλικού πολιτισμού, αποδεκτού από μικρούς και μεγάλους.
Μετά τις τρεις πρώτες επιτυχημένες περιφερειακές καρναβαλουπόλεις στον Άγιο Βασίλειο, στη συνοικία Μακρυγιάννη και στο Πάρκο στις Ιτιές, το Καρναβάλι των Μικρών ανανεώνει το ραντεβού του με τους μικρούς φίλους του το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Φεβρουαρίου με τις περιφερειακές καρναβαλουπόλεις, που θα πραγματοποιηθούν στο Ζαβλάνι και στο Γηροκομειού αντίστοιχα.