Φιλέλληνας γερουσιαστής σε Τσίπρα για Βενεζουέλα: Να σταθείτε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Να ακολουθήσει τη στάση των περισσοτέρων Ευρωπαϊκών κρατών και να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας καλεί την Αλέξη Τσίπρα, ο Αμερικανός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Πρόκειται για φιλέλληνα πολιτικό ο οποίος από πολλούς χαρακτηρίζεται ως «ο μεγαλύτερος φίλος της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον».

Στην επιστολή του με ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου που έφερε στο φως της δημοσιότητας το hellasjournal.com απευθύνεται στον πρωθυπουργό και σημειώνει πως η Ελλάδα και οι ΗΠΑ έχουν από καιρό μια ιδιαίτερη σχέση ως υποστηρικτές των δημοκρατικών διαδικασιών σε όλο τον κόσμο. «Σήμερα η δημοκρατία στη Βενεζουέλα απειλείται» σημειώνει. «Τα τελευταία έξι χρόνια ο Νικολάς Μαδούρο έχει συστηματικά καταστρέψει κάθε δημοκρατικό θεσμό ο οποίος θα μπορούσε να απειλήσει την παραμονή του στην εξουσία – διέφθειρε την δικαιοσύνη, περιόρισε την ελευθερία του τύπου, νόθευσε τις εκλογές και εξαφάνισε κάθε είδους κριτικής με την βία. Χιλιάδες αθώοι έχουν πεθάνει και εκατομμύρια έχουν εξαναγκαστεί να εγκαταλείψουν την χώρα τους» αναφέρει στην επιστολή η οποία συνεχίζει:

«Στις 23 Ιανουαρίου, εξέφρασα την υποστήριξή μου στην απόφαση των ΗΠΑ να συστρατευθεί με άλλες 20 χώρες και να αναγνωρίσουν τον Γκουαϊδό, ως τον προσωρινό πρόεδρο της χώρας. Αυτό δίνει στους πολίτες της χώρας την μεγαλύτερη ευκαιρία για μια συνταγματική μετάβαση μέσω εκλογών με την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην χώρα.

 

Παρά την υποστήριξη στον Γκουαϊδό, παραμένουν εμπόδια για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Απολυταρχικά καθεστώτα όπως η Κούβα, η Ρωσία και η Κίνα στηρίζουν το καθεστώς Μαδούρο. Αν έχουν την γενέτειρα της δημοκρατίας στο πλευρό τους οι πολίτες της Βενεζουέλας θα δείξουν στον Μαδούρο και τους συμμάχους του αλλά και όλο τον κόσμο πως η Ελλάδα είναι μια ισχυρή δημοκρατία η οποία στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ενώ οι πολίτες της Βενεζουέλας συνεχίζουν με γενναιότητα την σκληρή δουλειά που χρειάζεται, καλώ την Ελληνική κυβέρνηση να σταθεί πλάι στις ΗΠΑ και στην προσπάθεια τους αναγνωρίζοντας τον Χουάν Γουαϊδό ως τον προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας».

Δείτε ΕΔΩ την επιστολή