(Φωτο)-Πάτρα: Νέες διακρίσεις για τους “Φοίνικες Γλυφάδας”

Νέες διακρίσεις για τους ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΑΤΡΩΝ στο κορυφαίο όπεν της σειράς των ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια η ΧΑΝΘ στο αθλητικό της κέντρο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το 4ο τουρνουά μικρών ηλικιών της Χ.Α.Ν.Θ. ξεπέρασε πάλι τις 300 αγωνιστικές παρουσίες και με την εικόνα του ενθουσίασε αθλητές, προπονητές και συνοδούς.
Για μια ακόμη φορά η παρουσία αθλητών του πατρινού σωματείου στο βάθρο των νικητών δείχνει το επίπεδο της προπονητικής δουλειάς που γίνεται από τους Φοίνικες..
Στην κατηγορία των παμπαίδων (93 συμμετοχές) ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (νο 4) αναμετρήθηκε στον τελικό με το 1ο φαβορί της κατηγορίας, τον Κωνσταντίνο Μηλικούδη. Έχασε το 1ο σετ και πήρε τα επόμενα (7-11, 11-2, 11-8, 11-8) για να πανηγυρίσει την 3η πρωτιά στα αναπτυξιακά οπεν για φέτος.
Στην κατηγορία των παίδων (79 συμμετοχές) ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης (νο7) στο μικρό τελικό (θέσεις 3-4) ξεπέρασε με 3-2 σετ τον Αλεσσάντρο Φέλτσερ (νο4) και μπήκε για πρώτη φορά φέτος στα μετάλλια. Στην 8άδα μάλιστα, κατέβαλλε το 1ο φαβορί, τον Αλέξανδρο Μαδέση, με 3-1 σετ. Στη συνέχεια, στον ημιτελικό, έχασε 3-2 από τον Νικηφόρο Μύρο (νο 3). Η παρουσία στους αγώνες του Αλέξανδρου Μαργαρίτη, που φέτος αγωνίζεται δανεικός με την ομάδα του ΓΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, αλλά προπονείται και κοουτσάρεται στους αγώνες του από τους προπονητές των Φοινίκων, με τις νίκες του επάνω στο 1 και το 4 της κατηγορίας έδειξε ότι βρίσκει πάλι τον καλό αγωνιστικό του εαυτό.
Τους αθλητές και τις αθλήτριες καθοδήγησαν
τα μέλη του προπονητικού επιτελείου των Φοινίκων ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ και ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΟΥΡΙΔΑΣ.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ.

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ (17)
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΙΤΧΑΒΑΣ (νο6) 10ος

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ(32)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΙΤΧΑΒΑ (νο15) 19η

ΝΕΑΝΙΔΩΝ
ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΙΣΑ (νο14) 14η

Πρέπει να σημειωθεί ότι για προσωπικούς λόγους, κυρίως οικονομικούς, δεν μετέχουν στην μαραθώνια σειρά των ΟΠΕΝ ( 7 υποχρεωτικές συμμετοχές σε αγώνες που γίνονται σε όλη την επικράτεια για πρόκριση στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης ) οι αθλήτριες των Φοινίκων ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΥ, στη κατηγορία νεανίδων, και ΜΑΓΔΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ στις κορασίδες που είναι αγωνιστικού επιπέδου τετράδας πανελληνίων πρωταθλημάτων και εθνικής ομάδας. Ένα πρόβλημα, το οικονομικό, για τους μετέχοντες, που παρά την μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στα αναπτυξιακά όπεν υπάρχει κίνδυνος μακροπρόθεσμα να λειτουργήσει αρνητικά.