(ΦΩΤO)-ΑΧΑΪΑ: Ο Αμβρόσιος ζήτησε από την Παναγία Τρυπητή να του πει αν πρέπει να παραιτηθεί από Μητροπολίτης – “Η πορεία των πραγμάτων θα δείξει…”

Ιερά Παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ μισούντων και αδικούντων τέλεσε σήμερα το απόγευμα στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Τρυπητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, πλαισιωθείς από ιερείς τής καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.


Στην Ακολουθία παρέστησαν δεκάδες ευσεβών χριστιανών από το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή, που προσήλθαν στο Ιερό Προσκύνημα για να προσευχηθούν στην Παναγία μας, ζητώντας Της να φωτίσει τον σεπτό Ποιμενάρχη μας σχετικά με την παραίτηση από τα ποιμαντικά του καθήκοντα που ο ίδιος έχει ανακοινώσει αλλά έχει αναβάλλει προσωρινά.


Λίγο πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ευχαρίστησε τους πιστούς για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, σημείωσε τα εξής: «Έχω συνηθίσει στην ταπεινή μου ζωή, όταν έχω σοβαρά προβλήματα, να τα κάνω ένα… πακετάκι και να τα εναποθέτω στα πόδια τής Παναγίας μας, παρακαλώντας Την να μου δώσει λύσεις.

Όταν λοιπόν την περασμένη Παρασκευή οι ιερείς τής Αιγιάλειας με επισκέφθηκαν στο Επισκοπείο και μου ζήτησαν να αναβάλλω την παραίτησή μου, πρότεινα να έρθουμε στην πολιούχο μας, Παναγία Τρυπητή, και να προσευχηθούμε για να μας δώσει την λύση. Απόψε έβαλα αυτό το… πακετάκι στα πόδια Της και Της ζήτησα να μου πει τι να κάνω. Η πορεία των πραγμάτων θα δείξει… Όμως, σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ που ήρθατε εδώ προκειμένου να με βοηθήσετε στην προσευχή μου, ούτως ώστε να θέσω την ζωή μου και πάλι ΄΄εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα΄΄. Περιμένω πλέον από την Μητέρα του Κυρίου μας να μου δείξει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσω».