ΠΑΤΡΑ: Η EXODOS για δεύτερη φορά, σήμερα, στη σκηνή του Λιθογραφείου

Ύστερα από τη θερμή υποδοχή του κοινού στην πρώτη παρουσίασή της , η EXODOS ανεβαίνει για δεύτερη φορά στη σκηνή του Λιθογραφείου, αυτή την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, στις 21.15.
H Exodos είναι μια παράσταση arte povera, βασισμένη στην ακροβατική στο σύγχρονο χορό, το σωματικό θέατρο και τις πολεμικές τέχνες.
Δύο άνθρωποι, μια γυναίκα και ένας άνδρας, διαδηλώνουν γεμάτοι θυμό και επιθετικότητα σε μια βίαιη εκδήλωση διαμαρτυρίας. Σύντομα και για τελευταία φορά οδηγούνται σε αδιέξοδο. Αποφασίζουν τότε να απογυμνωθούν από τις συμβάσεις και τις εμμονές τους και να βουτήξουν βαθιά , σαν σε ελεύθερη πτώση, πίσω πάλι στο κέντρο του πλανήτη τους,, στο κέντρο της ύπαρξής τους.
Δημιουργούν το νέο τους σύμπαν όπου οι πέτρες γεννούν τους πλανήτες τους και το χώμα αναπλάθει και τροφοδοτεί τον άντρα και τη γυναίκα σαν σύγχρονους πρωτόπλαστους, σε ένα σύγχρονο Δευκαλίωνα και μια σύγχρονη Πύρρα.
Κινητήριος μοχλός τα δύο σχεδόν γυμνά σώματά τους που μέσα από την αγωνία και τον αγώνα τους δονούνται, ακροβατούν, πάλλονται, πειραματίζονται, πονούν, αυτοσχεδιάζουν, χορεύουν, χαίρονται, κάνουν έρωτα , φτάνουν στα άκρα τους και τελικά τους οδηγούν στην κάθαρση, στον καινούριο τους ιερό τόπο.

Σύλληψη – δημιουργία: Κρίτωνας Αναστασόπουλος, Maja Zimmerlin, Michel Bernard
Παίζουν: Maja Zimmerlin, Κρίτωνας Αναστασόπουλος
Μουσική: Antynomy, The social Sanity,Arthur Ancion
Bοηθός Χορογραφου: Λητώ Αναστασοπούλου
Φωτογραφίες : Arthur Ancion
Οπτικοακουστικό βίντεο: Thomas Delord, Arthur Ancion
Παραγωγή: Unites Nomade
Yποστήριξη : Theatre Marni, La Roseraie, Dansarte Patras, Wolubilis, Espace Catastrophe, Acrobarouf Asbl
Σύνταξη κειμένου: Χρήστος Αναστασόπουλος

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019, Ώρα 21.15
Θέατρο Λιθογραφείον, Μαιζώνος 172
τιμές εισιτηρίων: 12ευρώ κανονικό, 8 ευρώ μειωμένο
Κρατήσεις εισιτηρίων : 2610328394, 6939835990