Να πάψει η ιδιόκτητη στέγη να θεωρείται βάρος…

«Η Νέα Δημοκρατία δεν παρασύρεται απ’ την λογική της ξέφρενης παροχολογίας στην οποία έχει καταφύγει η σημερινή κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την βέβαιη συντριβή της στις κάλπες. Έχει ολοκληρωμένο σχέδιο ανάταξης της χώρας και σαφή στρατηγική που θα αρχίσει να ξετυλίγεται απ’ την επομένη κιόλας των εκλογών».
Αυτό επεσήμανε η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα και πρώην μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Αθηνά Τραχήλη σε συναντήσεις που είχε με εμπόρους της Ανατολικής Αιγιάλειας στις αρχές της εβδομάδας.
Η κ. Τραχήλη υπογράμμισε ότι «οι πολίτες ξέρουν, βλέπουν, έχουν αποκρυσταλλωμένη γνώμη. Και συγκρίνουν. Απ’ την μια η σοβαρή, υπεύθυνη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και απ’ την άλλη τα στελέχη της κυβέρνησης που προκειμένου να γαντζωθούν στις καρέκλες τους είναι έτοιμα για τις μεγαλύτερες παραχωρήσεις».
Στην κ. Τραχήλη τέθηκε από κάτοικο της περιοχής και το ζήτημα της υψηλής φορολόγησης των ακινήτων αλλά και της άπνοιας στην οικοδομική δραστηριότητα που έχει συμπαρασύρει δεκάδες κλάδους επιστημόνων, τεχνιτών και επαγγελματιών.
Η πολιτευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας αφού υπενθύμισε ότι ο κ. Τσίπρας είχε εκλεγεί με «σημαία» την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, απάντησε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη καταθέσει ένα πρώτο περίγραμμα παρεμβάσεων που θα ανακουφίσει τους ιδιοκτήτες ώστε η στέγη να πάψει να θεωρείται βάρος.
«Παρεμβάσεις όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στην επόμενη διετία, η έκπτωση 40-50% σ’ όλες τις εργασίες που αφορούν στην ενεργειακή και αισθητική αναβάθμιση των ακινήτων και στη συντήρηση τους, η αναστολή ΦΠΑ στον χώρο της οικοδομής για περίοδο τριών ετών, η μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας για όλα τα νοικοκυριά με εξορθολογισμό των χρεώσεων κ.α. είναι μερικά από τα μέτρα που θα ξαναφέρουν σε τροχιά ανάκαμψης την οικοδομή», ανέφερε η κ. Τραχήλη