Γεννηματά σε Τσίπρα: Δε χωρά αμφιβολία πως ο Μαδούρο είναι το πρότυπό σας

advertisement

«Με τη συμφωνία των Πρεσπών παραδώσατε όλα τα όπλα της χώρας» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως παραχώρησε το μονοπώλιο της χρήσης του όρου Μακεδονία.

«Για αυτό διαφωνεί ο λαός συνέχισε, και δεν πρόκειται ούτε για ανόητους, ούτε για ακροδεξιούς εθνικιστές» προσέθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό και σχολιάζοντας την αντιπαράθεση Τσίπρα- Καμμένου τόνισε:  «Αποδειχθήκατε ακατάλληλος και επικίνδυνος. Και τώρα προσπαθείτε να αποτινάξετε το στίγμα της συνεργασίας με την ακροδεξιά».

«Ότι και να κάνετε ο λαός δε θα ξεχάσει, ούτε χάρις σε επιδόματα και ανέξοδες υποσχέσεις» σημείωσε. «Όπως δε θα ξεχάσει και τις καταγγελίες για χρηματισμούς».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έθεσε το δόγμα «δε διεκδικούμε τίποτα- δεν παραχωρούμε τίποτα». Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ξεκαθάρισε.

Αναφερόμενη στις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου και τις απαντήσεις του Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποίησε τη φράση «παρακμή και ξεπεσμός» και απευθύνθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό:

«Ο απόλυτος εξευτελισμός με προσωπική ευθύνη του κ. Τσίπρα. Δε διστάζετε να δημιουργήσετε συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας για να μείνετε λίγους μήνες ακόμη στην εξουσία»!

«Δε χωρά αμφιβολία πως ο Μαδούρο ήταν το πρότυπό σας» κατέληξε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως στήνει νέο βρώμικο 89′ σε βάρος της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής άσκησε κριτική και στην οικονομική πολιτική επισημαίνοντας ιδιαίτερα τις ευθύνες της κυβέρνησης μετά τις δηλώσεις Δραγασάκη για νέα πιθανή ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Κύριε πρωθυπουργέ δώστε τέλος στον εκφυλισμό και την παρακμή, δώστε ημερομηνία εκλογών» κατέληξε.