Περί νέας ρύθμισης οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία

Aπαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Ριζούλη περί ρύθμισης οφειλών σε ασφαλιστικούς φορείς άνω των 20.000 ευρώ που απειλεί την μη καταβολή σύνταξης σε δικαιούχους, ο Υφυπουργός Εργασίας κ. Πετρόπουλος ανέλαβε την δέσμευση ότι τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Εργασίας θα νομοθετήσει ευνοϊκότερη ρύθμιση για να λύσει το πρόβλημα.
Ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι οι εισφορές θα επαναϋπολογισθούν εκ νέου, με μεγάλες μειώσεις έως και 70% στη νέα κατάσταση, εξήγησε δε ότι η διαδικασία της ρύθμισης θα είναι απλή μέσω πλατφόρμας του ΚΕΑΟ.
Ως παράδειγμα χρησιμοποίησε ότι μια οφειλή 70.000 ευρώ θα μπορεί να μειωθεί στις 22.000,00 ευρώ και να ρυθμιστεί η καταβολή της έως και 120 δόσεις.
Ακόμα, αναφέρθηκε ότι το ΚΕΑΟ δεν προχωρά σε διαδικασίες εκτέλεσης ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν σήμερα ρυθμίσει τις οφειλές τους ένεκα της επικείμενης ρύθμισης, παρά μόνο σε όσους αποδεδειγμένα έχουν να πληρώσουν και δεν προχωρούν στην καταβολή.
Τέλος ο Υφυπουργός Εργασίας κάλεσε όλους τους φορείς να συμβάλλουν στην στήριξη του επικείμενου νομοσχεδίου που θα ενισχύσει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.