ΠΑΤΡΑ: Ψηφιοποιημένο αρχείο και επισκευή κτιρίου ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος – Σε γενική του συνέλευση

Η εετήσια γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων, όπου εγκρίθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός του 2019.
Το στίγμα των παρεμβάσεων του Συλλόγου, έδωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Γιώργος Ρώρος, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το 2018 ήταν ένα κομβικό έτος, καθώς η χώρα άφησε πίσω της τα μνημόνια και η οικονομία έδειξε τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης, όμως η μετέπειτα πορεία δεν θα είναι καθόλου εύκολη.
Ο Γιώργος Ρώρος αναφέρθηκε επιγραμματικά στις μεγαλύτερες παρεμβάσεις που έκανε ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας, όπως η ρύθμιση 120 δόσεων, ο εξωδικαστικός μηχανισμός, η κυριακάτικη αργία, το παρεμπόριο, κ.ά.
Σε τοπικό επίπεδο, ο Εμπορικός Σύλλογος είχε ενεργό ρόλο στο θέμα της απόδοσης του θαλάσσιου μετώπου, στη διεκδίκηση του φυσικού αερίου και την έγκριση του προγράμματος του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.
Ο Γιώργος Ρώρος ανέφερε ακόμα ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα παρουσιάσει σύντομα το ψηφιοποιημένο αρχείο του, ενώ ενέταξε την επισκευή του κτιρίου στο πρόγραμμα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων του ΤΑΣ.
Ο πρόεδρος του ΕΕΣΠ, έκλεισε την ομιλία του, με αναφορά στον Ηλία Παυλίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 11 Ιουνίου του 2018. Εκανε λόγο για μια εμβληματική μορφή του εμπορίου και του συνδικαλιστικού κινήματος.