ΠΑΤΡΑ: Έτοιμη προς πώληση η αλυσίδα Super Market “Κρόνος” – Η διαφορά με την οικογένεια Σκλαβενίτη

Στο τέλος Φεβρουαρίου λήγει η κρίσιμη προθεσμία των 45 ημερών, για να ολοκληρωθεί και τυπικά η διαδικασία πώλησης των καταστημάτων της αχαϊκής αλυσίδας super market, Κρόνος, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες βρίσκονται στην τελική ευθεία, προκειμένου να διευθετηθεί και τυπικά η διαδικασία.
Στελέχη της αγοράς που γνωρίζουν τα τεκαταινόμενα της επικείμενης συμφωνίας, επισημαίνουν ότι η διαδικασία συνεχίζεται απρόσκοπτα, μετά την παράταση που δόθηκε στις αρχές του έτους.
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία επρόκειτο αρχικά να ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου του 2019, ωστόσο προέκυψαν τεχνικά εμπόδια. Η διάθεση όλων των εμπλεκόμενων μερών, δηλαδή του ομίλου Σκλαβενίτη που κατέχει το 55% ων μετοχών, της οικογένειας Καρακίτσου που έχει το υπόλοιπο 45%, του επενδυτή Δήμου Βερούκα και της τράπεζας Alpha Bank, είναι κοινή, ούτως ώστε να πάψει να υφίσταται το συντομότερο δυνατόν η συγκεκριμένη εκκρεμότητα.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διαφορά που υπήρχε με την οικογένεια Σκλαβενίτη, βαίνει προς οριστική διευθέτηση με συναινετικό τρόπο, προσθέτοντας πως παράλληλα με την αποδέσμευση των μετοχών και την άρση των τεχνικών δυσκολιών θα γίνει και η μεταβίβαση της Κρόνος στο νέο επενδυτή.
Η Κρόνος διαθέτει 17 μεσαία σούπερ-μάρκετ στην Πάτρα και στο Ρίο. Στο πλαίσιο της διαδικασίας, το 45% των μετοχών της Κρόνος έχει ενεχυριαστεί από τις τράπεζες, οι οποίες κρατούν το κλειδί που ανοίγει την πόρτα στον Δήμο Βερούκα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η οικογένεια Καρακίτσου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης, αναμένεται να λάβει αντίτιμο, ύψους 4 εκατ. ευρώ, καθότι το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί το υπόλοιπο της οφειλής που έχει προκύψει μετά το κούρεμα του 50% σε οφειλή 8 εκατ. ευρώ, μέσω της συμφωνίας εξαγοράς του Μαρινόπουλου από τις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη.
Με το συγκεκριμένο ποσό, η οικογένεια Καρακίτσου φέρεται να ικανοποιείται για την απαίτηση που διατηρεί για το 45% των μετοχών, ενώ είχε προηγηθεί πριν από χρόνια, η πώληση του 55% στο Μαρινόπουλο.
Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι με την ολοκλήρωση της πώλησης του Κρόνου Ν. Καρακίτσος ΑΒΕΕ και την απορρόφησή του από την Bazzar, θα αλλάξει και επωνυμία της αλυσίδας.