Έρευνα του CNN για πιθανή δολοφονία του Τζέιμς Μπράουν

Έρευνα του CNN φέρει στο φως σενάριο δολοφονίας για τον θάνατο του Τζέιμς Μπράουν. Το αμερικανικό δίκτυο επιχειρεί να εξακριβώσει εάν ευσταθεί αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Τζέιμς Μπράουν πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες την ημέρα των Χριστουγέννων το 2006, αφού εισήχθη στο νοσοκομείο Emory Crawford Long της Ατλάντα λόγω πνευμονίας.

Επίσημη αιτία θανάτου είναι αυτή. Ωστόσο, η νέα έρευνα αφήνει εμμέσως να εννοηθεί ότι ο τραγουδιστής μπορεί να μην έχει πεθάνει από φυσικά αίτια. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας έχουν δώσει συνεντεύξεις περίπου 140 άτομα και εξετάζονται δεκάδες χιλιάδες σελίδες αστυνομικών και δικαστικών αρχείων. όπως επίσης και οι εκθέεις των ιατροδικαστών αλλά και 1.300 σελίδων γραπτών μηνυμάτων.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2017 όταν ένας δημοσιογράφος του CNN ήρθε σε επαφή με μία τραγουδίστρια σε τσίρκο, η οποία δήλωσε στον τηλεοπτικό δίκτυο ότι είχε πληροφορίες γύρω από τον θάνατο του Μπράουν.

Η Ζακ Χολάντερ ( Jacque Hollander) αποκάλυψε ότι είχε συνεργαστεί με τον Μπράουνί τη δεκαετία του ’80, ενώ επίσης ισχυρίστηκε ότι τη βίασε το 1988. Αν και ο μύθος της Σόουλ δεν διώχθηκε ποτέ για τη συγκεκριμένη κατηγορία, η Χολάντερ αποκάλυψε ότι φύλαξε έγγραφα και κασέτες.

Βασικό θέμα στην έρευνα είναι ο δρ Μάρβιν Κρόφορντ, ο οποίος υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του Μπράουν στο νοσοκομείο της Ατλάντα όπου πέθανε.

Ο γιατρός λέει στην έρευνα ότι «είχε πάντα υποψίες για δολοφονία». Σε συνέντευξή του στο CNN, ο δρ Κρόφορντ δήλωσε: «Άλλαξε πολύ γρήγορα. Ήταν ένας ασθενής που ποτέ δεν θα πρόβλεπα ότι θα εξέπνεε … Αλλά πέθανε εκείνο το βράδυ και έθεσε το ερώτημα: “Τι πήγε στραβά σε εκείνο το δωμάτιο;”».

Ο Κρόφορντ πρόσθεσε ότι ενώ πρότεινε να γίνει νεκροψία στη σορό του Μπράουν, η κόρη του τραγουδιστή Yamma φέρεται να έχει αρνηθεί. Το CNN επικοινώνησε με την Yamma για σχόλιο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν έδωσε κάποια εξήγηση.

Το CNN δημοσιεύει στην ιστοσελίδα του λεπτομέρειες της έρευνας υπό τον τίτλο «Η τραγουδίστρια του τσίρκου και ο νονός της soul».