ΑΧΑΪΑ: Ολιγόωρο μπλόκο των αγροτών στην εθνική οδό, προς Αθήνα – Δεν κλιμακώσουν τον αγώνα τους στην Αχαγιά

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μετά τις 4μμ λίγοι αγρότες έκλεισαν για περίπου ώρα τη ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών (ρεύμα προς Αθήνα) και αποχώρησαν για ν’ αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

ΝΕΟΤΕΡΑ

Προειδοποιητικό χαρακτήρα είχαν οι μέχρι τώρα αγροτικές κινητοποιήσεις , με  μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» να μην πραγματοποιούν αποκλεισμό παρά μόνο μέρους του ρεύματος προς Αθήνα στην Εθνική Οδό.

Ωστόσο,  ελήφθη απόφαση για νέα κινητοποίηση, αυτή τη φορά με καθολικό κλείσιμο δρόμου, σήμερα Πέμπτη στις 4 το απόγευμα…και μέχρι τις 6μ.μ

Επίσης, η συντονιστική αποφάσισε να ζητήσει συνάντηση με την κυβέρνηση θέτοντας το πλαίσιο των αιτημάτων των αγροτών και περιμένοντας συγκεκριμένες απαντήσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες είχαν συναντηθεί με τον υπουργό στις 14 Δεκεμβρίου, ο οποίος σε πολλά θέματα είχε δηλώσει… αναρμόδιος οπότε θα καλέσουν την κυβέρνηση συνολικά να δώσει λύσεις.
“Καλούμε όλους τους Αιγιαλείς από κάθε κλάδο να συστρατευθεί με το αγροτικό κίνημα που εκφράζεται από τον Α.Σ.Α. «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», διότι τα προβλήματα των αγροτών μάς αφορούν όλους. Όλοι την Πέμπτη στις 4.00μ.μ. στην Εθνική Οδό”, τονίζει πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης.

Μόνο ικανοποιητική δεν ήταν η συμμετοχή αγροτών της Δυτικής Αχαΐας, στη γενική συνέλευση του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής, η οποία έγινε στο Κέντρο «Πευκάκια» της Κάτω Αχαΐας, ώστε να αποφασιστούν κινητοποιήσεις, αν και πολυπληθέστερη της προηγούμενης εβδομάδας.
Ο πρόεδρος Γιώργος Βεσκούκης, κατέθεσε πρόταση για κινητοποιήσεις, αλλά όπως δήλωσε στην «Π», φανερά δύσπιστος, «όλοι παραπονιούνται μεν, αλλά στους δρόμους δεν εμφανίζονται και χωρίς αγώνα λύσεις δεν θα δούμε, από μία κυβέρνηση που είχε αρκετά χρόνια για να τις δώσει. Η καλή διάθεση δεν φτάνει και από τέτοιες χόρτασε ο κάμπος», υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα επέκτασης του Φράγματος Πηνειού, εντός του 2019.
Την άποψη ότι τρόμαξαν οι αγρότες από τις ποινικές διώξεις κατά συναδέλφων τους, σε Νίκαια και Προμαχώνα και έτσι δεν πήραν απόφαση για μπλόκα, κατέθεσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λακκόπετρας Χρήστος Μπεκίρης.
Στη γενική συνέλευση αναφέρθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τα τελευταία χρόνια.

Έτσι,δεν έχουν ξεκινήσει προσυγκεντρώσεις στα χωριά της δυτικής Αχαΐας με σκοπό  να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις στην Πατρών – Πύργου.