(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: Οι πρώτες δηλώσεις του Π. Ψωμά, για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου -Τι είπε για τη δημοτική αρχή – Στον ΣΚΑΪ 89,4

Ο Πέτρος Ψωμάς ανακοίνωσε  και επίσημα την υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές.

Η ανακοίνωσή του αναφέρει : «Σε μια εποχή που μας στενοχωρεί, μάς έτυχε να ζούμε σε μια πόλη που μας πληγώνει. Και στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές της ερχόμενης Άνοιξης το σκηνικό που διαμορφώνεται είναι -και πάλι- αυστηρά πολιτικό.
Όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι ξεκινούν τους υπολογισμούς τους με βάση την κομματική τους καταγωγή. Και το όνειρο για την ανόρθωση της Πάτρας μας μοιάζει να αναβάλλεται επ’ αόριστον.
Στην ίδια αυτή πόλη συμβιώνουμε με ανθρώπους της δημιουργίας, της δράσης και της προσφοράς. Είναι πολίτες -όχι πολιτικοί- που εμπνέουν και εμπνέονται καθημερινά, καθένας στον κύκλο του, με ευθύνη, άποψη και αισθητική. Συνδημότες μας που τοποθετούν την Πάτρα ψηλά, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες και κομματικές λογικές. Συζήτησα πολύ τελευταία με πολλούς από αυτούς τους συνδημότες μας. Φίλους, συνεργάτες, γνωστούς, άγνωστους. Ανθρώπους που διαθέτουν κοινό νου, φρέσκιες ιδέες και θετική προαίρεση. Πατρινούς που πιστεύουν στη δύναμη της γνώσης, στην εξωστρέφεια και στην ανοιχτή κοινωνία. Ενθαρρύνθηκα από δημιουργικές συζητήσεις με αφορμή την κατάσταση της πόλης και τις επικείμενες εκλογές. Αισθάνθηκα ισχυρή την παρόρμηση και την ανάγκη της δραστηριοποίησης και της ενεργού συμμετοχής. Νιώθω πως σήμερα στην Πάτρα υπάρχει πολλή θετική ενέργεια και αναξιοποίητο ανθρώπινο κεφάλαιο, που έχει ανάγκη συντονισμού. Είμαι αποφασισμένος να αναλάβω αυτό που μου αναλογεί.
Θα ήθελα πολύ να ζήσω τα επόμενα χρόνια σε μια Πάτρα για την οποία θα αισθάνομαι υπερήφανος. Θα ήθελα πολύ σε μια τέτοια Πάτρα να ζήσουν και τα παιδιά μας. Είμαι αποφασισμένος να συμμετάσχω στην προσπάθεια της ανόδου. Στην αυριανή συν-διοίκηση του Δήμου, υπάρχουν άνθρωποι, λογικές και νοοτροπίες που είναι απαραίτητες. Και διαθέσιμες.
Γι’ αυτό και σήμερα καταθέτω δημόσια την υποψηφιότητά μου. Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων. Κλείνω το δικό μου ραντεβού με όλους όσοι πικραίνονται και απογοητεύονται από τη σημερινή Πάτρα, αλλά εξακολουθούν να ονειρεύονται».

Ο Π.Ψωμάς μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4