Κωνσταντινούπολη: Βίντεο- σοκ από τη στιγμή που καταρρέει το οκταώροφο κτίριο

Σοκ προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της κατάρρευσης της οκταώροφης πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη. Στο βίντεο φαίνονται οι περαστικοί να περνούν αμέριμνοι και την επόμενη στιγμή το κτίριο καταρρέει σα να ήταν χάρτινο, ενώ οι άνθρωποι τρέχουν να σωθούν. Το βίντεο δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Cumhuriyet. Αυτή την ώρα τα σωστικά συνεργεία κάνουν αγώνα δρόμου για να ανασύρουν εγκλωβισμένους κάτω από τα ερείπια, ενώ δεν έχουν επιβεβαιωθεί πληροφορίες ότι της κατάρρευσης προηγήθηκε έκρηξη. Δείτε το βίντεο:

Το κτίριο που κατέρρευσε βρισκόταν  στην συνοικία Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ Μάλτεπε και Πεντίκ.

Ο έως τώρα απολογισμός είναι ένας νεκρός, μία γυναίκα ανασύρθηκε τραυματισμένη από τα ερείπια, ενώ τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν εγκλωβιστεί .  Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κτίριο είχε ανεγερθεί το 1992 με άδεια πέντε ορόφων, και στην πορεία προστέθηκαν αυθαίρετα άλλοι τρεις όροφοι. Χωρίς άδεια, μάλιστα, λειτουργούσε και βιοτεχνία στο υπόγειο του κτιρίου.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, η κατάρρευση της πολυκατοικίας προκλήθηκε από έκρηξη. Ωστόσο, ο διοικητή της περιφέρειας, μιλώντας στο δίκτυο NTV υποστήριξε ότι κατέρρευσε λόγω της παλαιότητάς του.

 

woman

«Στο υπόγειο του κτιρίου λειτουργούσε βιοτεχνία ενδυμάτων, όπου εργάζονται περίπου 20 άτομα. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πληροφορίες για την κατάστασή τους. Δεν γνωρίζουμε πόσοι είναι νεκροί. Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν σημειώθηκε έκρηξη, το κτίριο έπεσε από μόνο του, επειδή ήταν πολύ παλιό», σημείωσε ο διοικητής στο NTV.

Την ώρα της κατάρρευσης η βιοτεχνία ήταν άδεια.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και σωστικά συνεργεία, τα οποία δίνουν μάχη για τους παγιδευμένους.

bina

 

kartal
kartal2