H Λίλι Άλεν αφιερώνει το τραγουδι της «F*ck You» στον «αηδιαστικό ρατσιστή» Λίαμ Νίσον

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από τη σκηνή της συναυλίας της στο Σίδνεϊ η Λίλι Άλεν στον Λίαμ Νίσον, ο οποίος παραδέχτηκε προ ημερών σε συνέντευξη ότι πριν από κάποιες δεκαετίες είχε νιώσει την «αρχέγονη παρόρμηση» να δολοφονήσει έναν (οποιοδήποτε) μαύρο άνδρα, επειδή μια αγαπημένη του φίλη είχε βιαστεί από μαύρο.

Η 33χρονη τραγουδίστρια από τη Βρετανία φέρεται να χαρακτήρισε τον ηθοποιό «ρατσιστικό γουρούνι» κατά τη διάρκεια της δεύτερης εμφάνισής της στο Σίδνεϊ, στο πλαίσιο της αυστραλιανής περιοδείας της. Λίγο πριν κλείσει την συναυλία της με το τραγούδι F*ck You, η νεαρή τραγουδίστρια είπε χαρακτηριστικά: «Συνήθως αφιερώνω αυτό το τραγούδι στον Ντόναλντ Τραμπ, όπως απόψε θα το αφιερώσω στον Λίαμ Νίσον».

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο τραγούδι αναφέρει, μεταξύ άλλων, στους στίχους του: «Είσαι απλά ένας ρατσιστής που δεν αξίζεις ούτε για να μου δένεις τα κορδόνια. Οι απόψεις σου είναι μεσαιωνικές».

Αργότερα, σε ανάρτησή της στο Instagram, η Λίλι Άλεν εξέφρασε δυσπιστία για τα όσα είπε ο Νίσον στην συνέντευξη. «Δεν πιστεύω τη ρατσιστική ιστορία του Νίσον, κάτι που την κάνει ακόμα πιο αηδιαστική. Όλες οι γυναίκες που ξέρω έχουν πέσει θύμα παρενόχλησης. Ωστόσο δεν έχω ακούσει ποτέ για κάποιον άνδρα που μπήκε στον κόπο να υπερασπιστεί την τιμή μιας γυναίκας. Απλά δεν συμβαίνει», έγραψε η 33χρονη.

Lily Allen | Fuck You (Official Video - Explicit Version)

Ο 66χρονος ηθοποιός βρίσκεται αντιμέτωπος τα τελευταία 24ωρα με ένα κύμα οργισμένων αντιδράσεων στα social media, εξαιτίας των δηλώσεων που έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Ο Νίσον παραδέχτηκε ότι πριν από πολλά χρόνια, όταν ένα αγαπημένο του πρόσωπο είχε πέσει θύμα βιασμού από έναν μαύρο άνδρα, ο ίδιος κυκλοφορούσε επί μία εβδομάδα οπλισμένος με ένα ρόπαλο τα βράδια, ελπίζοντας ότι ένας «μαύρος μπάσταρδος» θα τον προκαλούσε ώστε να μπορέσει να τον σκοτώσει, και να πάρει εκδίκηση.

Παρόλο που ο Ιρλανδός σταρ έσπευσε να διευκρινίσει ότι σήμερα ντρέπεται για αυτήν του τη συμπεριφορά, και προσπάθησε να πείσει τις επόμενες μέρες ότι δεν είναι ρατσιστής, λέγοντας ότι θα έκανε το ίδιο αν ο δράστης ήταν λευκός, οι προσπάθειες του μάλλον έχουν πέσει στον βρόντο. Πολλοί πρώην φαν του δηλώνουν απογοητευμένοι, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν ταινία του. Μεταξύ των πιο σφοδρών επικριτών του ξεχωρίζει ο Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν (που έχει κάνει και ο ίδιος πολλές αμφιλεγόμενες δηλώσεις στο παρελθόν. «Συγγνώμη Λίαμ, αλλά αν μιλάς σαν ρατσιστής δολοφόνος, φέρεσαι σαν ρατσιστής δολοφόνος και τώρα χρησιμοποιήσεις κυνικά τον δολοφονικό ρατσισμό σου για να προωθήσεις μια ταινία, τότε είσαι ένοχος», γράφει σε σημερινό του άρθρο στην Daily Mail ο Μόργκαν.

Μέσα στο κλίμα της γενικότερης δυσαρέσκειας η νέα ταινία του σταρ με τίτλο Cold Pursuit έκανε πρεμιέρα χωρίς καν «κόκκινο χαλί», αλλά και χωρίς την παρουσία του ίδιου του πρωταγωνιστή της. Σύμφωνα με την Daily Mail, αν και η προβολή της ταινίας έγινε κανονικά, πολλές εκδηλώσεις που είχαν ως σκοπό την προώθηση του φιλμ ακυρώθηκαν.