(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Στάση αναμονής για τη μελέτη υπογειοποίησης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής – Τι λένε στον Καστελλόκαμπο

Σε αναμονή της προκήρυξης του διαγωνισμού για την υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο μέχρι τον Αγιο Διονύσιο και την παράδοση αντίγραφου της μελέτης του έργου βρίσκονται οι κάτοικοι του Καστελλόκαμπου και των γύρω περιοχών.
Η διοίκηση του συλλόγου του Καστελόκαμπου επικοινώνησε με διευθυντικά στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και τους ζήτησε αντίγραφο της μελέτης που εκπονήθηκε για το επίμαχο τμήμα. Η απάντηση που έλαβαν ήταν θετική. Θεωρήθηκε, όμως, σκόπιμο από την ΕΡΓΟΣΕ να παραδοθεί πρώτα η μελέτη στον Δήμο Πατρέων και στη συνέχεια να δοθεί και στους ενδιαφερόμενους συλλόγους της βόρειας πλευράς της πόλης. Η παράδοση της μελέτης, όπως είπαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας, θα γίνει τις επόμενες ημέρες.
Οσον αφορά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για το έργο της υπογειοποίησης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υποδομών είχε δηλώσει τον προηγούμενο Νοέμβριο ότι θα προκηρυσσόταν στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Το υπουργείο έχει αποφανθεί ότι μετά από διαπραγματεύσεις με τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βρέθηκαν τα απαραίτητα κονδύλια, ύψους 45 εκατ. ευρώ, τα οποία απαιτούνται επιπρόσθετα για το έργο αυτό.
Οι τελευταίες εξελίξεις στο σιδηροδρομικό έργο συζητήθηκαν και στην πρόσφατη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου στην οποία, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν: Ο βουλευτής Ανδρέας Ριζούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Δριβήλας, ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βίβιαν Σαμούρη, Θόδωρος Ξυλιάς, Γιάννης Μανέτας, ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Γιώργος Ρώρος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλέκος Χρυσανθακόπουλος κ.ά.