Δρομέας δέχθηκε επίθεση από λιοντάρι και το έπνιξε με τα χέρια του αλά Ηρακλής

Τη δόξα του… Ηρακλή ζήλεψε ένας δρομέας στο βόρειο Κολοράντο που δέχθηκε επίθεση από λιοντάρι καταφέροντας όχι μόνο να επιζήσει αλλά να πνίξει το αιλουορειδές με τα χέρια του.

Το σπάνιο περιστατικό συνέβη στην περιοχή Φορτ Κόλινς. Το λιοντάρι σύμφωνα με τη μαρτυρία του δρομέα του επιτέθηκε από πίσω καθώς, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, η κίνηση του άνδρα προκάλεσε την ενεργοποίηση των ενστίκτων του ζώου.

Οι ειδικοί που εξέτασαν το νεκρό ζώο διαπίστωσαν ότι ο ισχυρισμός του δρομέα ήταν αληθής. Μετά την επίθεση και την αντίδρασή του ο άνδρας, τα στοιχεία του οποίου παραμένουν άγνωστα, κατάφερε να φτάσει σε κοντινό νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς είχε υποστεί αμυχές στο πρόσωπο, τραύματα στον καρπό του, τα χέρια, τα πόδια και την πλάτη του.

Τέτοιου είδους επιθέσεις, πάντως, από λιοντάρια θεωρούνται σπάνιες. Συνολικά 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 3 έχουν χάσει τη ζωή τους από επίθεση λιονταριών του βουνού στο Κολοράντο από το 1990 μέχρι σήμερα.

Ειδικοί εξηγούν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσει κανείς μια τέτοια επίθεση είναι να κάνει πολύ θόρυβο, να το κοιτάει συνέχεια, να υποχωρεί σιγά-σιγά και να μην το βάλει στα πόδια ενώ αν δεχθεί κανείς επίθεση θα πρέπει να αντιδράσει.