Δημοσκόπηση: Μπροστά με 33,8% ο Μπακογιάννης για τον Δήμο της Αθήνας

Πρώτος και με διαφορά έρχεται ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη ΝΔ, Κώστας Μπακογιάννης, σε δημοσκόπηση της Opinion Poll για τον δήμο της πρωτεύουσας.

Ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας συγκεντρώνει ποσοστό 33,8% στην πρόθεση ψήφου. Οι ερωτηθέντες στην έρευνα απαντούν ότι δεν έχουν αποφασίσει ακόμη ποιον υποψήφιο δήμαρχο θα ψηφίσουν, σε ποσοστό 25,7%. Το 8,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα ψήφιζε τον υποψήφιο με το ΚΙΝΑΛ Παύλο Γερουλάνο, ενώ ακολουθεί στην τρίτη θέση των υποψηφίων ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής, με ποσοστό 7,9%. Ο εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος, ο Νάσος Ηλιόπουλος καταλαμβάνει μόλις την πέμπτη θέση, με ποσοστό 6%. Ο προερχόμενος από τη ΝΔ, με μακρά όμως πορεία στην αυτοδιοίκηση στον δήμο της Αθήνας Χρήστος Τεντόμας παίρνει ποσοσό 6,2%. Ακολουθεί ο Νίκος Σοφιανός του ΚΚΕ ,ε 4,2%, ενώ το 2,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα επέλεγε την αποχή από τις κάλπες.

Περίπου το 57% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Κώστα Μπακογιάννη, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι το 59,3% απαντά ότι δεν γνωρίζει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο!

Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 46,8% ζητούν από τον υποψήφιο δήμαρχο που θα επιλέξουν να έχει γνώση των προβλημάτων της πόλης, το 37,1% τον θέλει κοντά στους δημότες, ενώ την εμπειρία ιεραρχεί ψηλά στα κριτήρια επιλογής το 23,6%. Ενας στους δέκα (9,5%) ιεραρχεί ως σημαντικό κριτήριο επιλογής να είναι ο υποψήφιος δήμαρχος αυτοδιοικητικό στέλεχος.

Στην έρευνα που διεξήχθη κατά το διάστημα από τις 25 έως τις 30 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή 1.002 νοικοκυριών, το 65,8% ιεραρχεί ως σοβαρότερο πρόβλημα της Αθήνας την καθαριότητα, η εγκληματικότητα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,2%, τα προβλήματα του οδικού δικτύου ακολουθούν (ποσοστό 16,6%), ενώ το κυκλοφοριακό / έλλειψη πάρκινγκ παίρνει βραχεία κεφαλή στο μεταναστευτικό, αφού κατατάσσονται αντίστοιχα στην τέταρτη και πέμπτη θέση των σοβαρότερων προβλημάτων της Αθήνας με ποσοστά 13,8% και 13,1% αντίστοιχα.

poll_pinakas_in
poll_pinakas_in2

 

poll_pinakas_in3
poll_pinakas_in4
poll_pinakas_in5
poll_pinakas_in6
poll_pinakas_in7
poll_pinakas_in8
poll_pinakas_in9