Τα πλουσιόπαιδα της Βενεζουέλας προκαλούν ποζάροντας με εκατοδόλαρα ενώ η χώρα λιμοκτονεί [εικόνες]

Ποζάρουν με εκατοδόλαρα σαν βεντάλια στα χέρια τους, πολλές φορές δίπλα σε ποπ σταρ ή απολαμβάνοντας μια ζωή στα πιο πολυτελή ξενοδοχεία του κόσμου – τα πλούσια παιδιά της σοσιαλιστικής ελίτ της Βενεζουέλας δεν γνωρίζουν τίποτα από την δυστυχία που έχουν προκαλέσει οι γονείς τους στην χώρα τους.

Η μεγαλύτερη κόρη του Ούγκο Τσάβεζ, Μαρία Γκαμπριέλα, θεωρείται η πλουσιότερη γυναίκα της Βενεζουέλας, με μια προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, κρυμμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ευρώπης.

 

https://www.instagram.com/p/Bpw0E-ahJbL/?utm_source=ig_embed

Η 38χρονη έκανε την τεράστια περιουσία της ενεργώντας ως Πρώτη Κυρία στο πλευρό του σοσιαλιστή πατέρα της, Ούγκο Τσάβες, μετά το διαζύγιό του με την δεύτερη γυναίκα του.

Ο Τσάβες αποκάλεσε την Μαρία Γκαμπριέλα «ο ήρωάς μου» όταν αυτή απηύθυνε έκκληση στον Κουβανό ηγέτη Φιντέλ Κάστρο για βοήθεια μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2002, με τους πραξικοπηματίες να ζητούν την απαλλαγή από το σοσιαλιστικό καθεστώς του.

 

https://www.instagram.com/p/BhKaXnOnzjJ/?utm_source=ig_embed

Ωστόσο, η Γκαμπριέλα – όπως και τα άλλα παιδιά της ελίτ της Βενεζουέλας – φαίνεται πως έχουν ξεχάσει το μότο του Τσάβες «το να είσαι πλούσιος είναι κακό».

Ο Νικολάς Μααδούρο με την μεγαλύτερη κόρη του, που θεωρείται η πλουσιότερη γυναίκα της ΒενεζουέλαςΟ Νικολάς Μααδούρο με την μεγαλύτερη κόρη του, που θεωρείται η πλουσιότερη γυναίκα της Βενεζουέλας

Από την άλλη, η μικρότερη αδερφή της, παρόλο που κρύβεται πίσω από την διπλωματική ασυλία εξαιτίας του ρόλου της ως «εναλλακτική πρέσβειρα της Βενεζουέλας στα Ηνωμένα Έθνη», έφυγε από την χώρα ντροπιασμένη, μετά από δημόσια κατακραυγή για την επίδειξη του πλούτου της.

Η Ροζίνες Τσάβες επιβιβάστηκε σε ένα αεροπλάνο για Παρίσι μέσα σε λίγες ώρες μετά την ανάρτηση μιας selfie της που κρατά ένα μάτσο χαρτονομίσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2016.

H selfie της μικρής κόρης του Μαδούρο που προκάλεσε δημόσια κατακραυγήH selfie της μικρής κόρης του Μαδούρο που προκάλεσε δημόσια κατακραυγή

https://www.instagram.com/p/2R1MdlK-bI/?utm_source=ig_embed