Ο εντοπισμός πτώσης του Apple Watch γλίτωσε τη ζωή ενός άντρα στη Νορβηγία

Έχουμε ακούσει αρκετές ιστορίες για το πώς το Apple Watch έσωσε τη ζωή ανθρώπων προλαμβάνοντας καρδιακά επεισόδια ειδοποιώντας τους εγκαίρως πως κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά τους. Ωστόσο το Apple Watch Series 4 έχει και ένα ακόμα χαρακτηριστικό, αυτό της ανίχνευσης πτώσεων και της κλήσης σε βοήθεια σε περίπτωση που δεν ανταποκρίνεται ο χρήστης. Αυτό ακριβώς συνέβη στη Νορβηγία, όπου ένας 67χρονος βρέθηκε ματωμένος και αναίσθητος στο πάτωμα του μπάνιου του από τις αρχές.

Θα μπορούσαν όλα να ήταν πολύ χειρότερα. Όλο το πρωί αναρωτιόμασταν τι θα συνέβαινε αν δε φορούσε το smartwatch. Δεν παίρνει το κινητό του στο μπάνιο. Είναι απίστευτο το γεγονός πως ήρθε τόσο γρήγορα η βοήθεια από το ρολόι μέχρι που τον βρήκε η αστυνομία. Ήταν σοβαρή πτώση, ίσως να του έσωσε και τη ζωή. –Κόρη ασθενούς

Από ότι φαίνεται, ο άντρας πήγε στο μπάνιο μέσα στη νύχτα, όπου μάλλον λιποθύμησε, έπεσε στο έδαφος και υπέστη τρία κατάγματα στο πρόσωπο. Βρίσκεται υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο αλλά δε διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Να σημειώσουμε ωστόσο πως το χαρακτηριστικό ανίχνευσης πτώσης είναι απενεργοποιημένο στο Apple Watch Series 4 και μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μόνο αν δηλώσετε πως η ηλικία σας είναι άνω των 65 ετών.

unboxholics.com